Posts

Showing posts from July, 2013

Storyboard Fashion

Image
Assalamualaikum


Ape bende tu 'Storyboard Fashion'? 

'Storyboard Fashion' ni merangkumi beberapa kategori fesyen, penggunaan roda warna, corak pada fabrik & illustrasi bagi menghasilkan rekaan pakaian.


Meh sini tengok hasil gua punye storyboard+my graffiti never die!...hahaaa:p

Leh nampak tak story ape disebalik Graffiti nih? heheee

Ni lah contoh storyboard yang aku buat. Gigih nau menyelak koleksi magazine yang melambak2 kat umah tu & gunting kecik2:p...keh3






Mana satu gaya pilihan uolls?






Iftar Geng Bas Sekolah di Rumah Bangkok

Image
Assalamualaikum....

Salam Ramadhan ya habibi..Harini aku & da geng nak pergi bukak puase di Bangkok House..Authentic Thai Cuisine. Name aje rumah Bangkok tapi kat 3 Two Square PJ aje. Nasib aku pegi same ngan korang, klu aku gerak sorang2 memang bengkok le jawabnye, tak jumpe jalan...haha


Dah lame tak jumpe, so agak huru-hara...hahaa

Sambil makan bergosip pasal kerja, Anne jadi manager, kutuk bakal designer pakai baju paling tak kesah budak sekolah, kisah umah tangga,  kami sembang gaduh sms kutuk lepak sebab kami muda sekali je bersama mencipta menggegar dunia ...bla2....

Tiba2 switch off!


Epa menjerit!

Surprise!!!.....
Birthday Cake for Epa! Time ni memang menjadi coz aku pun tengah blurr2.. Bagus r korang plan! Patut jadi event planner korang nih...Gud Job!


Walaupun kite dah tak keje same2, lunch same2, gossip same2, naik kete himpit same2,kami tetap hebat macam budak hipster dengan jeans ketat takkan koyak takkan goyah takkan terpisah, kami buddyz, kami takkan terpisah!;P...hahaa
Geng b…

LUKIS & WARNA

Image
Assalamualaikum

Lepas dah praktik lukis, skang jom main kaler2 plak. Bab2 mewarna ni xde masalah sangat coz aku memang suke campur adukkan warna2..Konon2 nak berekperimentasi la..heheee
Jom tengok ape hasilnye...Check2 it out yaw!

Tips klu nak mewarna :
Pekatkan bahagian tepi dengan warna yang gelap pastu campur sikit2 dengan warna yang lebih cair dari ton yang same. Pastikan klu nak mewarna guna 1 arah je. Klu dah start menegak, so menegak je, klu tak nanti warna tak rata.:)

Nampak tak perbezaan?

Guna kaler yang berlainan

Antara tiga-tiga kaler ni, aku suke pakai kaler pensel sebab lagi senang nak handle. Klu kaler air kene pandai control berus & campurkan warna2 supaya sebati. klu tak nanti hancur le lukisan tu..hehehh
Kaler magic pun ok jugak klu nak buat outline & final touch up.

Ni yang dah siap warna sume.





Basic Drawing

Image
Assalamualaikum

Harini jom belajar basic drawing untuk bentuk tubuh.
Aku sebenarnye dah lame tak lukis2 nih. Rase tangan dah kaku & keras bile nak pegang pensel balik. Rasenye kali terakhir aku melukis pun mase sekolah rendah kot...Erm dah bpe belas tahun dah tu..hahaa:p

Tak pe2, aku cube la lukis slow2 dulu.

So nak lukis bentuk badan ikut gambar ni je pastu lukiskan baju

Mase kat sekolah menengah plak dah jarang lukis2 nih, minat lebih terarah untuk buat graffiti. Terbawak2 le sampai masuk Matrik & Uni. Obses sangat abis sume permukaan rata aku nak conteng. Tangan gatal konon nak tunjuk kreativiti tak bertempat;p...haha...Pantang dok kat meja, kerusi, dinding bilik, kertas, buku, whiteboard sume aku conteng graffiti name aku. hahaaa..memang vandalisme habis. Sume classmate, roomate, housemate suh aku wat graffiti name dorang...hehe;)..



Tadaaa..ni lah hasilnye 

Konsep Pakaian moden, kontemporari & klasik






Lepas ni kene praktis lukis lagi banyak2..


Kbai!




Taman Rama-Rama, KL

Image
Assalamualaikum
Jom harini jenjalan kat Taman Rama-Rama. Taman ni terletak di Jalan Cenderasari, Tasik Perdana. Dekat je dengan masjid negara tu. Dibuka setiap hari dari jam 9.00 pagi sampai 6.00 petang.

Meh explore ape yang ade dalam Taman Rama-rama ni..mih3

Menurut info, Taman rama-rama ini adalah yang terbesar di dunia dengan keluasan lebih 80,000 kaki persegi. Berpeloh jugak la jenjalan dalam ni. Tapi cam tak banyak sangat rama-rama, mugkin sebab dah petang-petang ni dorang nak tido @ mengawan;p.. Rama-rama slalu aktif time pagi-pagi.


Haiwan-haiwan eksotik pun ade kat sini. Memang tak pernah tengok spesis2 ni kat belakang umah aku ke, kat semak umah korang ke, dalam hutan ke..hahahhh

Ni antara spesis yang terancam & hampir pupus. Dah macam raksasa aku tengok. kulit dah kedut2, gigi pun dah tak de. Lame gler dia hidup. 
Rasenye dari zaman dinasour kot!

<