LUKIS & WARNA



Assalamualaikum


Lepas dah praktik lukis, skang jom main kaler2 plak.
Bab2 mewarna ni xde masalah sangat coz aku memang suke campur adukkan warna2..Konon2 nak berekperimentasi la..heheee

Jom tengok ape hasilnye...Check2 it out yaw!

Free Figure Drawing
Penat nak lukis tiga-tiga nih...hehee
Baru siap kaler 1

Tips klu nak mewarna :

Pekatkan bahagian tepi dengan warna yang gelap pastu campur sikit2 dengan warna yang lebih cair dari ton yang same. Pastikan klu nak mewarna guna 1 arah je. Klu dah start menegak, so menegak je, klu tak nanti warna tak rata.:)


Nampak tak perbezaan?


Guna kaler yang berlainan

Kaler Pensel
Kaler Air
Kaler Magic
Antara tiga-tiga kaler ni, aku suke pakai kaler pensel sebab lagi senang nak handle. Klu kaler air kene pandai control berus & campurkan warna2 supaya sebati. klu tak nanti hancur le lukisan tu..hehehh
Kaler magic pun ok jugak klu nak buat outline & final touch up.

Ni yang dah siap warna sume.





Try lukis balik Alexander Mcqueen last collecction 'The Swan'





Ok siap!..


Selamat Mewarna Uolls!





Comments

  1. berbakatnya :) kalau colur blocking mesti cunnnn punya . heee

    ReplyDelete
  2. Ko ni Cikgu lukisan ker ???????????Cantit bangat !!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak layak pun jadi cikgu...sje suke2..hahaaa

      Delete

Post a Comment

Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya

Hiking Gunung Datuk!