Posts

Showing posts from September, 2013

Jalan jalan Melaka part 1

Image
Assalamualaikum...

Hari ni aku nak buat edisi khas 'Photojournalism'. “Photojournalism” ni leh buat uolls lebih faham apa yang ingin aku sampaikan dengan melihat foto-foto ni. Lokasinya di sekitar Bandaraya Bersejarah - Melaka. 
Bak kata pepatah 'A picture is worth a thousand words'......

Let's check it out!
Kalau dah sampai Klebang, ni memang destinasi wajib! Pekena 'Coconut Shake' time cuaca tengah panas memang umphhh!!!! xde tandingan lah...Memang kat sini dia punye 'Coconut Shake' & nasi lemak memang terbaekkk! Layan habis......


Lokasi kedai :
Jalan Klebang, Taman Klebang Jaya, Melaka Waktu : 2.00 ptg - 6.30 ptg

Lepas dah full tank masing2, jom lepak tepi pantai tengok sunset!

Potrait

Ni la our official photographer aka Mr Cha'in. Hehehhh....Dia memang terer & hebat bab2 amik gambar & edit2 nih. Dia selalu je amik gambar untuk photoshoot kawen ke, tunang ke, party @ ape2 je function...Sume boleh...Tengok je lah hasil sudut terbaik dia, m…

Hidden Treasure Hunt

Image
Assalamualaikum...

Hallo geng! 
Kita bersua lagi dalam edisi khas memburu harta karun!. Dulu aku pernah jugak wat entry pasal hunt ni klu korang ingat lagi la Treasure Hunt...hehehh..Kali ni kenape namenye hidden treasure hunt eh?? Ha...sebabnye bende nih sembunyi2 je...Orang2 tertentu je yang tau...Aku pun antara orang2 last yang dapat tau..Klu tak memang aku orang first yang register dulu...haha..
Semangat tak semangat kann!!......
Sebelum flagoff, mesti ada baca ikrar supaya bawak kereta hati-hati & ikut peraturan jalan raya..Tapi tengok depa yang bawak kereta besor2 tu cam dok racing je kat highway...Keh3
Tapi tulips ni macam ade salah skit coz banyak team yang sesat & tak jumpe tempat yang nak dituju + tak jumpe jawapan kat koordinat yang dia bagi....ermmmm...Takpun mungkin depa dok hidden klu koordinat untuk jawapan dia kot coz name pon hidden treasure hunt kan katenyerrr! hahaaa

Ni lah soalan-soalan tahap pecah tempurung kepala & menggelegak otak bak ang!.. Memang susah g…