Posts

Showing posts from October, 2013

Main khemah-khemah di Pantai PD

Image
Assalamualaikum...


Hello3!...Kali ni, aku & da gang mau main khemah-khemah & lepak melepak di tepi pantai sambil layan deruan ombak!...Kitaorang berkhemah sambil berpiknik di kawasan pantai paling popular di bahagian pantai barat, Pantai Saujana di Batu 4 Jalan Pantai Port Dickson.
kita enjoy!






Sampai je kat pantai, pergi melawat kawasan dulu. Usha2 port baek punye nak pacak khemah...hehehh


Ini kali pertama kitaorang berkhemah di tepi pantai yang indah~.... Ku duduk seorang diri~ lalalaa....eh tak dok ramai-ramai lah!...Saje nak release stress pergi jauh skit dari kesibukan kotaraya KL..hahaa
 Kitaorang pacak lebih kurang 6-7 khemah. Kawasan yang kitaorang pilih memang stategik. Betul2 depan laut, bawah pokok, so tak de la panas sangat & tak berapa jauh jugak dengan tandas.

Movie Review : Escape Plan

Image
Assalamualaikum...

Escape Plan?? Erm...macam best je. Dah la aku memang suke plan2 escapekan diri ni..hahaaa.

Jom terjah wayang layan citer nih!



Filem ni mengisahkan tentang Breslin (Stallone) yang tugasnya adalah untuk menguji tahap kekebalan sesebuah penjara terhadap banduan yang melarikan diri. 

Satu hari, beliau memdapat tawaran untuk menguji sebuah penjara rahsia CIA yang menempatkan penjenayah-penjenayah antarabangsa yang merbahaya. Namun tanpa disangka sebelum menjalankan tugasan ini beliau diculik, dan semua alat pengesan padanya telah dimusnahkan.

Oleh sebab itu, pasukan “backup” yang bekerja dengannya tidak dapat mengesan Breslin dan dalam keadan separa sedar, beliau dibawa ke penjara tersebut yang tidak diketahui lokasinya. Di situ dia berjumpa dengan Rottmayer (Schwarzenegger) dan bersama-sama merancang melepaskan diri.

Ni macam cerita 'Prison Break' versi Rambo + Terminator! Gandingan mantap 2 lejen ni memang Wowwww, mantops & meletops uolls! Memang filem wajib ton…

HRians PD Escape!

Image
Assalamualaikum....



Hi uolls, kali ni aku & da' geng mau escape hilangkan stress & bersuka ria sesuka hati di Pantai Teluk Kemang, Port Dickson!

 Alloha ~....

Lepas check in rumah, terus je turun ke laut!... Tak sabar sangat dah nak terjun nih...hehee


FYI, nama Teluk Kemang ni diambil daripada nama sepohon Pokok Kemang & serta rupa bumi tempat ni yang berteluk-teluk.

Ready untuk aktiviti riadah petang kat tepi pantai! Yehuuuuu!...


Wallaweyhh...kite candid dulu!....miahahaaaa