Posts

Showing posts from March, 2014

My Best Friend's Wedding

Image
Assalamualaikum......

Rase umur 25 tahun ni memang mase yang sangat sesuai la kot untuk tamatkan zaman bujang. Jemputan kawen kengkawan memang boleh dikatakan tiap2 minggu..Kadang2 sampai tak sempat nak pegi kalau yang jauh2 tu...hehehh..Turn aku tah bile la plak?? erkk...krik3....
Tanggal 15 Mac 2014, sorang geng aku sejak zaman kegemilangan dulu2 kat sekolah selamat melangsungkan perkahwinan dengan jejaka pilihan hatinya.
Here goes some picture. 
Majlis khatam quran start dalam pukul 9.30 pagi.

Aku, Lendz & Xue sempat teman tengok Linda khatam quran...;)



Habis je khatam quran, terus bergegas bersiap untuk majlis akad.


Bila ko dah siap2 sume, tiba2 je lagu feveret si xue li  'James Blunt' ni terngiang2 plak dalam kepala...You're beautiful. You're beautiful.
You're beautiful, it's true.... mih3..... 



Serious, cantek beb! Dah macam Mawar Fizo Omar pon hade ;)...kekekee..
Tak berkelip la mate laki ko tengok ko nanti!...hahaa


Upacara akad nikah
Aku pulak yang rase nervous…

Makmal Burger Saya

Image
Assalamualaikum....

Adakah korang dah bosan dengan burger bakar yang biase? Jom kita try burger bakar yang lain dari yang biase pulak. Hari ni, geng2 food hunter nak buat foodology experimental di 'Makmal Burger Saya' aka 'myburger Lab'.
Ape yang menariknye kat Makmal Burger nih?? Dengar citer tempat ni memang femes. Siap pernah menang Best Western Restaurant in the Time Out KL Food Awards 2013.
Jom kita terjah!
Keunikan burger yang dapat dinikmati di restoran yang terletak di Seapark, Petaling Jaya ini adalah kuantiti yang banyak dengan saiz yang besar pastinya akan membuat korang kekenyangan. Yang lagi buat kitaorang teruja adalah burgernya yang aneh kaler hitam...hahaa. Roti burger ini dibuat dari adunan tepung yang dicampur dengan arang buluh. Ha..special x??
Ade 3 pilihan burger kat sini. Boleh pilih nak daging, ayam @ sayur. Nak beli burger je pon boleh. Klu nak yang set just tambah RM6 skali air yang boleh di refill sesuka hati & kentang goreng.

Baru-baru ni…

Mari Beroutdoor : Caving + White Water Rafting

Image
Assalamualaikum.....

Hallo2!...Rasa macam sudah lame xupdate blog...haha.. Baru-baru ni aku berkesempatan buat aktiviti outdoor yang memang dah lame aku mengidam nak buat...Nak tau aktiviti apa?? 

Let's check it out yo!

Sebenarnya aku join event ni atas pelawaan sorang member aku mase study kat Uni dulu (BOB). Dulu aku dah pernah explore Gua Tempurung ni. Kalau korang nak tau lebih lanjut pasal Gua Tempurung, boleh usha entry ni. 
The Cave
Kami semua bertolak dari KL dalam pukul 5.30 pagi & regroup di R&R Rawang untuk solat subuh & kat sini Team2 Urban Escape berkumpul. 
Walaupun kitaorang sume tidak mengenali antara satu sama lain tetapi ini tidak mematahkan semangat yang ternyata sangat membara untuk buat aktiviti outdoor ni...hehee

 Kitaorang berkonvoi dalam 4-5 biji kereta & sampai ke Gua Tempurung lebih kurang pukul 9.15. Selepas bersarapan & sedikit taklimat, bermulalah aktiviti menjelajah gua tempurung.

Untuk aktiviti meneroka gua atau dipanggil 'spelunking&…