My Best Friend's Wedding


Assalamualaikum......


Rase umur 25 tahun ni memang mase yang sangat sesuai la kot untuk tamatkan zaman bujang. Jemputan kawen kengkawan memang boleh dikatakan tiap2 minggu..Kadang2 sampai tak sempat nak pegi kalau yang jauh2 tu...hehehh..Turn aku tah bile la plak?? erkk...krik3....
Tanggal 15 Mac 2014, sorang geng aku sejak zaman kegemilangan dulu2 kat sekolah selamat melangsungkan perkahwinan dengan jejaka pilihan hatinya.

Here goes some picture. 

Majlis khatam quran start dalam pukul 9.30 pagi.


Aku, Lendz & Xue sempat teman tengok Linda khatam quran...;)




Fokus2...
Habis je khatam quran, terus bergegas bersiap untuk majlis akad.



Bila ko dah siap2 sume, tiba2 je lagu feveret si xue li  'James Blunt' ni terngiang2 plak dalam kepala...You're beautiful. You're beautiful.

You're beautiful, it's true.... mih3..... 




Serious, cantek beb! Dah macam Mawar Fizo Omar pon hade ;)...kekekee..

Tak berkelip la mate laki ko tengok ko nanti!...hahaa


Special gift just for u, Fresh flower hand bouquet & custom made cute pillow by Nadz Hata!

Upacara akad nikah

Sah2!...
Aku pulak yang rase nervous & sebak beb tengok ko menikah!...over plak kannn!..hehehh




Alhamdulillah...Selamat sudah! Happy for u & ur husband!



 Lepas ni mungkin la dah tak boleh nak giler-giler macam selalu dah sebab ko ada tanggungjawab sebagai isteri. Berbakti kepada suami tercinta. ;)

Geng2 puake yang sentiasa bikin havoc! kekekeee...
My besties!
Alhamdulillah aku & da geng dapat spend time pergi awal untuk tolong2 mana yang mampu. Apa yang di harapkan majlis berjalan dengan lancar..amin

Linda & Wan reception!
One step closer.....
Awal pagi lagi.....
Menu aku kasi 5 bintang! Sedap!...hehee
Pentas yang dihias pelamin nan indah
Aku memang dah lame teringin nak jadi photographer...hehehh
Tugas aku selama 2 hari ni jadi unofficial photographer!...kekekee....Aku buat liputan live dari sudut2 terbaik haku untuk tatapan sorang lagi bestie yang ade nun jauh di Jeddah! Yang penting angle ye!..hahaa.. Sedih lak ko xde kat sini Emy!....Walaupun ko jauh kat sane, tapi tetap dekat di hati kitaorang...;)
En mimpi berangan nak jadi Iron Man!...wakakaa
Sponsorship Photo & candy booth hasil kerja Tokey Talisa, Aku, Lenda, Xue, Musz & Alan
Bagai pinang dibelah dua! Aum2! Pengapit pon padan jugak! heheh..
Obviously you are truly pretty my dear!

Di meja santapan 

Di renjis renjis di pilis 
Di tepungi lah tawar 
Hai beras kunyit di tabur 
Disiram si air mawar

Duduk muda sejoli 
Atas pelamin berseri 
Dihias intan baiduri 
Sebagai raja sehari

Meriah!



Beb pinjam bunge jap, gua nak posing...keh3 ;p



Aweks2 yang masih single & available kerrr? erk, kecuali yg tudung kaler krim tu!...mai2 pilih nanti wa tolong adjust!...hahaa


Alhamdulillah. She's married & the first among us. Tahniah Linda & Wan, selamat menempuh alam rumahtangga, semoga dimurahkan rezeki, dipanjangkan jodoh dan bahagia till Jannah. Selamat pengatin baru!

"BARAKALLAHU LAKA WA BARAKA A'LAIKA 
WA JAMA' BAINAKUM FI KHAIR"

“Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu serta menghimpunkan kamu berdua dalam kebaikan“.

(HR. Shahih Tirmidzi 1/317) 





Comments

Post a Comment

Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya

Hiking Gunung Datuk!