Posts

Showing posts from April, 2014

#KeretapiSarong

Image
Assalamualaikum.....
Hello uolls!...Keretapi Sarong 2014 datang lagi!. Mari kita bikin havoc dalam keretapi dengan memakai sarong!

Keretapi Sarong ni Inspired by New York's No Pants Subway Ride, kat Malaysia ni dianjurkan oleh arts group Random Alphabets. Sape2 pon boleh join. Yang penting kene pakai sarong pelikat @ batik & naik train!... Ade bran?! hahaa

Tempat berkumpul di Stesen LRT Bangsar & akan singgah dari stesen ke stesen sambil menyanyi2..snap pic & selfie. Dengar macam mengarut kan! hahaa....Tapi boleh la hilangkan stress keje aku kat ofis! ;) mih3...

 Event ni dapat menyatukan semua rakyat Malaysia dan mempamerkan semangat Sarong kerana tak kira bangsa, agama dan usia & menggalakkan orang pakai sarung yang dipakai sejak zaman moyang moyang kita lagi, yang mungkin dah dilupakan oleh anak-anak muda zaman sekarang.


SLEEP

Image
"Sleep"
[Voice recording rewinds and plays certain parts, speeds up and slows down:]
"...Like last night, they are not like tremors, they are worse than tremors,
they are these terrors. And it's like, it feels like as if somebody
was gripping my throat and squeezing and..."

Some say, now suffer all the children
And walk away a savior,
Or a madman and polluted
From gutter institutions.
Don't you breathe for me,
Undeserving of your sympathy,
Cause there ain't no way that I'm sorry for what I did.

And through it all
How could you cry for me?
Cause I don't feel bad about it.
So shut your eyes,
Kiss me goodbye,
And sleep.
Just sleep.

The hardest part is letting go of your dreams.

A drink for the horror that I'm in,
For the good guys, and the bad guys,
For the monsters that I've been.
Three cheers for tyranny,
Unapologetic apathy,
Cause there ain't no way that I'm coming back again.

And through it all
How could you cry for me?
Cause I don't feel bad about it.

Early Sunset Over Monroeville

Image
"Early Sunsets Over Monroeville"
Late dawns and early sunsets, just like my favorite scenes
Then holding hands and life was perfect, just like up on the screen
And the whole time while always giving
Counting your face among the living

Up and down escalators, pennies and colder fountains
Elevators and half price sales, trapped in by all these mountains
Running away and hiding with you
I never thought they'd get me here
Not knowing you'd change from just one bite
I fought them all off just to hold you close and tight

But does anyone notice? 
But does anyone care? 
And if I had the guts to put this to your head...
But would anything matter if you're already dead? 
And well should I be shocked now by the last thing you said? 
Before I pull this trigger, 
Your eyes vacant and stained...

But does anyone notice? 
But does anyone care? 
And if I had the guts to put this to your head...
And would anything matter if you're already dead? 
And now should I be shocked by the last thing you sa…

The Only Hope For Me Is You

Image
"The Only Hope For Me Is You"
(Remember me, remember me)
Remember me
Remember me
Remember me
Remember me

Where, where will you stand
When all the lights go out
Across these city streets?
Where were you when
All of the embers fell?
I still remember them
Covered in ash
Covered in glass
Covered in all my friends
I still think of the bombs they build

If there's a place that I could be
Then I'd be another memory
Can I be the only hope for you?
Because you're the only hope for me
And if we can't find where we belong
We'll have to make it on our own
Face all the pain and take it on
Because the only hope for me is you alone

How would you be
Many years after the disasters
That we've seen
What if we learned
Of all the people burning
Purifying flame
I'll say it's okay
I know you can tell
And though you can see me smile
I still think of the guns they sell

If there's a place that I could be
Then I'd be another memory
Can I be the only hope for you?
Because you're the only hope fo…

Filem Travel yang memberi Inspirasi

Image
1. The Beach




Richard (Leo DiCaprio) bercuti di Thailand, dan bertemu dengan beberapa orang yang sering bercakap mengenai 'The Beach @ paradise', iaitu satu mitos @ lagenda yang wujud di Thailand.
Suatu hari, Richard bertemu dengan seorang lelaki yang bernama Daffy dalam bilik hotel bersebelahan biliknya. Daffy tahu mengenai pulau rahsia itu & memberikan Richard Peta. Keesokan harinya Richard mendapati Daffy telah mati bunuh diri. 
Richard dan rakan barunya, Etienne dan Fran├žoise dari Perancis, memulakan perjalanan yang adventure & pergi untuk mencari pulau itu, bagaimanapun Richard meninggalkan salinan peta untuk lelaki yang dia jumpa sebelum ini.  Pelbagai cabaran yang mereka tempuhi untuk sampai ke Pulau tu & sememangnya, Trust me, it's paradise!....

2. The Bucket List



Edward (seorang billionaire) & Carter (seorang mekanik), menderita penyakit kanser kronik & tiada harapan untuk sembuh. Mereka mempunyai hidup gaya hidup yang berbeza & menjadi sahabat…

wanderlust

Image
I am wanderlust!





my bucket list!










Doa Dhuha

Image

selamat malam!

Image

grateful

Image

Tugu Negara

Image
Assalamualaikum.....

Hari tu aku nak pergi buat passport kat UTC KL. Disebabkan manusia yang sangatlah ramai almaklumlah hari sabtu, lepas amik nomber je dia suruh datang balik pukul 2 petang. Padahal time tu baru pukul 9...erm.. ape lagi aku pon pergi la round2 satu KL. Dari taman tasik, jalan TAR ke tugu negara..
Tugu negara?? Ade ape dengan tugu negara ni?...hahaa.. Aku teringat kali pertama & terakhir aku pegi sini mase zaman tadika kot....keh3
Moh kite menghayati sejarah Tugu Negara ni... 


Tugu Negara telah disiapkan pada 8 Februari 1966 sebagai penghormatan kepada lebih 11 ribu perajurit yang gugur dalam Perang Dunia Pertama (1914-1918), Perang Dunia Kedua (1935-1942) dan semasa Darurat (1948-1960). Ia terletak di ibu negara, Kuala Lumpur berhampiran dengan bangunan Parlimen.
Tugu ni berdiri setinggi 15 meter, diperbuat daripada gangsa dan direka oleh pengukir Austria, Felix de Weldon yang juga bertanggungjawab membina Tugu Peringatan Perang USMC (USMC War Memorial) di Virgi…