Jalan-jalan Langkawi Part 1


Assalamualaikum....


Kali ni aku nak pergi makan nasik minyak, member same2 up mase kat Sime dulu... haha..


Sebelum ke Kedah, kami singgah dulu bermalam di pekan Taiping...


Taman Tasik Taiping ni dulu merupakan kawasan rekreasi bekas lombong bijih timah yang tertua di Malaysia.


Cantik giler view pokok2 angsana kat sini...


Best lepak kat taman tasik Taiping ni!... layan perasaan pagi2 sambil berteduh bawah pokok yang rendang!.....


Kalau nak wat wedding photoshoot kat sini pon memang awesome lah!


Sampai sudah kat Aloq Staq!
Segak naw cha'in bertengkolok dengan kerisnya! Macam hang ape, hang tuah ka jebat! hehee
Tu dia pengantin keluaqq dah!....

dup dap dup dap Syida cover debar! pengapit pon leh dengaq kot kan...hahaa

Anak mami juai pasemboq
Tudiaa sedap sampai terangkat
Bersusun periuk berasap dapuq
Mai pakat mai kita tambah berkat......



Barakallah Syida & Cha' in. Tahniah & semoga berbahagia ke akhir hayat.. Kami sume tompang gumbira!

"Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu dan menghimpunkan kedua kamu di dalam kebaikan.”

Amin!

Kami dok mai dari jaoh nak amik berkat la nih!... hahaa 
konon berangan nak jadi bagpackers sejati! ;p
Lepaih ja balik dari kenduri, kami siap2 nak pegi begpek ke Pulau Lagenda aka Langkawi!..yeahhh!.. Kereta kami parking kat kawasan masjid ni tapi still kene bayaq.. sehari RM10. Kawasan parking memang ade banyak kat sekitar2 sini. Time ni memang penuh ja sume. Kami pergi dalam sehari dua..


Mase kat sini kami dah deal ngan pak cik yang jage parking tu nak book kete awal2.. nt dah sampai Langkawi contact je no yang dia bagi..  Coz time kitaorang pegi ni memang time cuti sekolah & cuti umum birthday agong lagi!... Peak season, Memang pack la!

Hotel pon usha2 kat booking.com.. kebanyakan memag dah full house... Book je mne yang hade! takut gak klu men redah je mau tido kat jeti je nanti..kate nak jadi bekpekers sejati!? Hati kene kental la... ye dok??. hahaa..


Lepaih tu kami jalan kaki je nak ke jeti. Kami naik feri dari Kuala Kedah dalam pukul 6 lebih.... Tiket sehala harga RM18.


Rasakan la perjalanan 2 jam yang berombak padu lagi kencang!. Angin bayu laut malam2 memang kuat! Serius cheq pening pale..Masing2 pon dok senyap je coz kepala dah pusing... nasib tak muntah jerr...haha

k, nanti sambung lagi jalan2 esoknyer...



Comments

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Hiking Gunung Datuk!

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya