Posts

Showing posts from October, 2014

Pulau Perhentian Part 1

Image
Assalamualaikum....


26 September 2014, Jumaat
Harini aku nak pergi bekpek ke Pulau Perhentian. Percutian yang dirancang lebih kurang beberapa minggu je. Agak kelam kabut jugak coz masing2 sume tangah bz. Sebelum tu aku sempat la search sikit2 pasal Pulau ni. Kitaorang bertolak dari KL naik bas Sani express. Harga tiket RM50 sehala. Balik keja je terus kelam kabut g bus stop kat Shah Alam. Bas kitaorang pukul 9 tp kul 8.45 still lagi sangkut dalam jem! Damnn! Nasib ade call orang bas tu suh tunggu jap kalau tak memang percutian anganku musnah lah!... bhahaaa....

Konon nak naik atas bas je teruih nak tido tapi masalahnyer xleh tido... Sebabnye gua rase gigilan yang amat sangat. Aircond dia bapak sejukk!... Pakai jaket pon tak mampu menahan kesejukan dalam bas tu.. Tapi ade la sorang mamat tu rileks aje pakai bju lengan pendek & suar pendek!.. kulit buaye ke hape tah! hahaaa...

Pastu bas berenti rehat jap kat Perhentian Merapoh. Time ni rasanya nak dekat pukul 4 pagi. Perut pon lapaq gil…