Posts

Showing posts from November, 2014

The Atmosphere

Image
Assalamualaikum....


Korang pernah dengar tak "The Atmosphere"??!... menatang ape tu??! Kita kan memang dah ade kat atmosfera bumi ni!... ko nak pergi atmosfera mana plak?? Marikh ka Pluto ka???      Krik.... krik... krik...  Ni kat Seri Kembangan jerr... ;p

Jom usha apa ada kat atmosfera ni!...


Kat sini ada Art Sphere uolls!... Art Sphere ni Lukisan 3D street art yang dilukis kat dinding2 kompleks ni. Jom tengok art2 yang menarik kat sini!....





Broga Hill & Rabbit fun

Image
Assalamualaikum...


Beberapa minggu lepas, aku berkesempatan untuk mendaki Broga Hill. Broga Hill kini menjadi tumpuan orang ramai terutama di hari minggu dan cuti umum sebagai tempat rekreasi. Bukit ni terletak di bahagian Timur Pekan Semenyih, Selangor. Ketinggiannya ialah 400 meter dari paras laut dan menjadi lokasi latihan bagi mereka yang suka dengan aktiviti hiking.



Bukit Broga juga memang lokasi yang famous bagi penggemar fotografi untuk merakam gambar matahari terbit dan terbenam. Ia juga merupakan pendakian awaluntuk mendaki Gunung Tok Wan.

Untuk panjat Bukit Broga ni, yang paling baik ialah kena merancang pergi awal pagi...agak-agak matahari tak naik lagi dah mesti kena sampai di kaki Bukit Broga. Tapi kalau pukul 2 pagi tetiba baru nak wassap ajak panjat Broga ni, agak-agak pukul berapa kau boleh bangun??! hahaa... Aku dah bangun awal dah, tapi mamat sorang ni pulak terlajak bangun! Puiihh, hampehh aku nak tengok sunrise!...


Naik ke atas jauhnya 1.7 kilometer. Nampak macam angka…