Posts

Showing posts from December, 2014

Kisah Seekor Burung Merpati dan Sekuntum Mawar Putih

Image
Pada suatu hari hiduplah sekuntum bunga mawar putih dan burung merpati. Mereka hidup di hutan yang sangat indah. Burung merpati dan mawar putih sudah bersahabat sejak kecil, mereka sering bergurau dan bermain bersama. Burung merpati selalu menuruti keinginan sang mawar putih. 
 Setiap hari burung merpati hanya memendam rasa kepada mawar putih. Pada suatu hari, burung merpati cuba untuk mengungkapkan perasaann cintanya kepada mawar putih. Dengan berdebarnya......
'Mawar...... aku sangat.... sangat tulusly mencintaimu..... ku kan setia dan selalu menjagamu! Adakah kamu juga mencintaiku???'
'Merpati, aku.... aku, aku sayangkan kau dan menganggap kau hanya sebagai sahabatku selamanya.... '
Dang! Menitik air mata si merpati!..... Pai atimu mawar!!
Dan sang merpati pun kecewa terhadap jawapan dari mawar putih. Tapi sang merpati tidak berputus asa. Setiap hari ia terus berusaha agar mawar putih mencintai dirinya. Terus dan terus berusaha membuat mawar agar dapat mencintainya…

JODOH

Image
Member: "Jeles kan tengok orang lain amik gambar ngn couple memasing!."

Aku      : "Ya."

Member: "Ya gapo?"

Aku      : "Ya, aku dah siap doakan mereka clash cepat-cepat."

Member: " Erk ........."

Aku      : "Clash pastu harap depa sambung ngn ikatan pernikahanlah."

Member: "Bro, bila nak nikah sebenarnya ni?"

Aku      : "Jodoh tu melibatkan dua orang, kan? Kita tak tahu jodoh kita siapa, kan?"

Member: "A'ah."

Aku      : "Secara logiknya, bila-bila tu hanya akan terjadi bila dua pihak bersungguh-sungguh. Aku dah bersungguh. Aku agak jodoh aku tu yang tak bersungguh-sungguh. Duk main-main lagi. Duk selfie-selfie lagi kot. So, selagi dia tak cari aku, aku pun tade mood ah nak cari dia. Aku nak tengok lama mana dia nak poyo macam tu. Dia nak tunggu sampai gigi dia tercabut, ok fine. Biar sama-sama takde gigi. Adil dan saksama. Aku melingkup. Dia pun melingkup."

Member: "............"

Aku…

Outdoor Charity Festival #GazaFest

Image
Assalamualaikum...


Haritu aku sempat join aktiviti "Outdoor Charity Festival". Program ni dianjurkan oleh pihak Aman Palestin bagi mengumpul dana dan kutipan amal yang akan disumbangkan 100% kepada Gaza untuk Tabung Dana Pemulihan dan Pembangunan Gaza.


Venue di Gua Damai Extreme Park , Batu Cave Gombak.





Pepagi tu sampai je sini, suasana dah meriah. Rupa-rupanya beberapa orang tengah stanby kat atas tu untuk aktiviti terjunan bebas dari puncak Gua Damai setinggi 96 meter. Wowww bestnyerr dapat terbang!




Jenuh dok melangut tengok depa ni terjun pakai parachute!... Syoknya, aku teringin gak nak try base jumping ni!... Tapi pakai tandem la.. koh koh koh.. Dulu pernah try Paragliding kat Bukit Jugra. 
Leh usha sini 
hiking & paragliding di bukit jugra


Macam-macam aktiviti outdoor yang ada kat sini. Rock climbing, abseilling, tree climbing, paintball ,flying fox utk kanak2 dan pelbagai lagi aktiviti yang menarik. Kupon aktiviti boleh dibeli dengan harga RM25 mengikut terma dan syara…