Posts

Showing posts from May, 2015

XPDC Gua Batu Maloi

Image
Assalamualaikum.....

Rasa macam dah lama tak buat aktiviti outdoor yang mencabar. So minggu lepas, atas ajakan member, aku pon join la XPDC Gua Batu Maloi ni...

Nak tau ape yang best kat sini, jom kasi terjah!....





Hutan lipur Gua Batu Maloi, Kampung Tanggai, Johol, Negeri Sembilan.





Untuk aktiviti ni, bayaran yang dikenakan ialah RM60.00 seorang. Bayaran ni meliputi permit masuk, khidmat jurupandu arah berlesen, Insurans semasa aktiviti berlangsung, Sarapan Pagi, Makan Tengahari & Sijil Penyertaan. So kira lengkap la pakej dia!.. ;)


Gua Batu Maloi ni ialah gua granit yang terletak di kawasan lembah di pertengahan dua puncak gunung di penghujung Banjaran Titiwangsa iaitu Gunung Datok dan Gunung Tampin. 
Ia terbentuk dari tindihan batu-batu besar yang tergolek jatuh dari gunung-ganang berdekatan. Antara tindihan batu-batu itu terbentuklah satu laluan gua yang boleh dilalui oleh manusia.

Gua ni merupakan gua batu granit terpanjang di Malaysia sepanjang 2.38 kilometer laluan didalamnya dan me…

SJCAM SJ5000

Image
Assalamualaikum.....

Harini aku nak buat review sikit pasal actioncam terhangat di pasaran! Tak lain tak bukan, SJCAM la... hahaa.. Dulu aku pernah buat review pasal SJ4000. Skang aku nak buat review pasal SJ5000 pulak.

Ni kalau sape2 nak usha pasal SJ4000 :

Review Actioncam SJCAM RED SJ4000 wifi




Aku punya sjcam ni dah calar balar teruk gak. Memang dah gasak habis aku guna untuk semua aktiviti outdoor. hahaa.. Selamat tinggal my baby SJCAM RED SJ4000! I'm gonna miss you! Terlalu banyak kenangan kita bersama! Meredah onak duri, lautan pantai, gunung ganang, bukit bukau, hutan belantara! 
T___T


Skang dah banyak keluar version baru SJCAM. Aku pon nak try la guna & tengok apa beza SJ4000 dengan SJ5000 ni. 
Macam biasa, kalau korang nak dapatkan kamera ni, info2 terbaru pasal SJCAM, atau ade ape2 masalah pasal kamera ni ke, boleh usha kat sini! Trusted Seller! Gerenti Ori punya! @ korang boleh contact terus ngan owner dia abang kacak, Bro Faris - 0196060609

FB : momostore87
IG : momo_access…