SJCAM SJ5000



Assalamualaikum.....


Harini aku nak buat review sikit pasal actioncam terhangat di pasaran! Tak lain tak bukan, SJCAM la... hahaa.. Dulu aku pernah buat review pasal SJ4000. Skang aku nak buat review pasal SJ5000 pulak.


Ni kalau sape2 nak usha pasal SJ4000 :





Aku punya sjcam ni dah calar balar teruk gak. Memang dah gasak habis aku guna untuk semua aktiviti outdoor. hahaa.. Selamat tinggal my baby SJCAM RED SJ4000! I'm gonna miss you! Terlalu banyak kenangan kita bersama! Meredah onak duri, lautan pantai, gunung ganang, bukit bukau, hutan belantara! 

T___T

Welcome My new toy! SJCAM SJ5000


Skang dah banyak keluar version baru SJCAM. Aku pon nak try la guna & tengok apa beza SJ4000 dengan SJ5000 ni. 

Macam biasa, kalau korang nak dapatkan kamera ni, info2 terbaru pasal SJCAM, atau ade ape2 masalah pasal kamera ni ke, boleh usha kat sini! Trusted Seller! Gerenti Ori punya! @ korang boleh contact terus ngan owner dia abang kacak, Bro Faris - 0196060609 





Yang aku perasan banyak jugak yang dia upgrade kat SJ5000 ni. Button mode on dia agak lembut. Button waterproof casing pon tak sakit jari nak picit. Lens dia lagi wide. Kalau SJ4K lens dia 12MP. SJ5K ni 14MP. Gambar & video lagi cantik. 


Kat SJ5000 ni, kalau korang nak tau dia dah snap gambar ke belum, boleh tengok kat lampu biru kat depan tu. Kalau dia dah berkelip tu, maksudnya dia dah snap la tu. Dulu kat SJ4000 tak de. Dulu kadang2 bila dah stanby depan kamera mesti was-was, eh dah tangkap gambar ke belum, dah ke belum... Lulz! ;p hahaa... 


Kalau nak tangkap gambar guna timer, pergi kat photolapse. Boleh pilih la Self Timer :OFF / 3 Seconds / 5 Seconds / 10 Seconds / 30 Seconds / 60 Seconds. Yang paling best SJ5000 ni, dia ade function baru, video lapse (time lapse). Ni memang terbaikk!



Testing timelapse!


Tapi, aksesori dia macam kureng sikit dari SJ4000 dulu. Tak de tali bandage. Tak de kepala charger dia. Dia bagi kabel USB jer.. Aku guna kepala charger phone jer... hahaa.. 



Aku macam suka jugak dengan SJCAM M10 ni sebab cute gila! hahaa



Ada lagi satu latest version SJCAM ni, SJ5000+. Ni lagi cun dia punya gambar & video. Tapi harga pon up sikit la. Kalau korang nak usha dengan lebih lanjut pasal SJCAM, boleh la tengok kat link ni :





Ni video comparison pasal SJCAM ni :



In a nutshell, ikut suka korang lah nak pilih yang mana satu.. Yang penting, SJCAM tetap dihati! hahaa ;)





Comments

  1. ini nak buatkan tambah beli 1 g.. heheheh bila sjcam nak keluarkan sekali monopod shutter ala2 mcm gopro ehh.. hahahha...

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. Saya baru nak berjinak-jinak guna sjcam ni. Saya dh beli sjcam5000 wifi. Tapi ada masalah sikit la. Bila saya dh connect dengan phone, automatik mode dalam video, walhal saya nak tangkap gambar. Bila saya nak tukar, tak boleh. Boleh tolong bagitahu macam mana nak buat? Saya pengguna phone model iphone. Terima kasih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pon xberapa pasti.. ni kat bawah ni owner kedai dah bgtau mcm mana nak buat.. hehe

      Delete
  4. Try guna apps sjcam zone/Bullethdprowifi atau final cam

    ReplyDelete
  5. Nak tau cara gune pakai connect by phone...

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum.. awak brape price sj5000 nie ek?

    ReplyDelete
  7. SJ5000+ mmg terbaik
    Puas hati. Alah menbeli menang memakai.
    Jimat dr tapau gopro...

    ReplyDelete
    Replies
    1. latest sj5k ek///memori internal lain2 ke... leh support bape utk memri kad,,nubisss

      Delete
  8. SJ5000+ mmg terbaik
    Puas hati. Alah menbeli menang memakai.
    Jimat dr tapau gopro...

    ReplyDelete
  9. SJCAM memang hebat. x kurang juga xiaomi cuma xde skrin belakang je. hikhikhik.

    Aksesori GoPro, Xiaomi Yi, SJCAM dan Gadget - klik sini

    ReplyDelete
  10. geng,,,shah ni... nubis.... kalau skrg ni SJ cam mana bagus...ok tak beli kat lazada.... risau plak kang tak elok ke apa ke... baru nak cari info utk action cam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak boleh tengok dekat ig momo_accessories

      Delete
  11. thanks for info, baru nak berjinak jinak dgn sjcam ni klu m10 ok tak? ada saper2 yg dah pakai?

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Hiking Gunung Datuk!

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya