Posts

Showing posts from August, 2015

Ada apa dengan Bukit Saga??

Image
Assalamualaikum....

Kali ni aku & the gang nak pergi hiking kat Bukit Saga.  Bukit ni terletak di kawasan perumahan Taman Saga, Ampang, Kuala Lumpur. Kat tengah-tengah bandar ni sebenarnya ada banyak je bukit untuk didaki. Ketinggian bukit ni lebih kurang 402 meter dari aras laut.


Let's The Saga Begins!


Permulaan trek Bukit Saga adalah di Jalan Saga 28. Terdapat tangga kecil untuk menuju ke Bukit Saga. 
Aku pakai sandal jer coz nanti nak mandi manda kat air terjun so malas nak pakai kasut nanti basah! hahaa.. Korang nak pakai sandal pon boleh asalkan tapak dia grip.

Lalu kat kawasan kebun-kebun.

Kat point ni ada satu gerai makcik tu jual nasi lemak, buah-buahan & air.


Lepak dulu makan buah!

Lepas tu start trekking sehingga jumpa ke Tokong kecil, kat situ ada simpang ke Trek A, Trek B dan Trek C. Yang kitaorang lalu ni trek A kot. Kitaorang men redah jer! hahaa... Dia punya trek mencacak naik.


Trek Bukit Saga ni memang tak bagi peluang kat korang untuk bersantai, dari bawah lagi tr…

Colors

Image
"Colors"

I'm lying on the floor I'm drowning from the storm you make We both know it's difficult Nobody said we'll get hurt this way
Don't say that I don't have to stay here any longer Who are you to tell me what I don't deserve?
[Chorus:] You need to listen when I say I just want you Hold on don't let it slip away I just want you
Know that I can't go on another day Don't let all the colors fade away
Love was something that I thought I'd figure out on my own An empty space my armour crumped is all I see went you're gone You say all the things
That I don't want to hear But silence it not what I want either
[Chorus:] You need to listen when I say I just want you Hold on don't let it slip away I just want you
Know that I can't go on another day Don't let all the colors fade away







Raya lagi!

Image
Assalamualaikum...

Walaupun raya dah habis, sakarang baru menyempat nak update pergi beraya dengan geng-geng yang lama dah tak jumpa! Hehee..


Geng tengok wayang free! Thanks Yana selalu ajak bila dapat tiket free! Kalau ada lagi jangan lupa roger2! hahaa

Open house umah Yana ni memang open house yang paling win! Dah macam pesta buah-buahan! Durian, nangka, mata kucing, rambutan, langsat suma ada. Thorbaekkk! hehee...

Open house umah abam sado Hadi. hahaa... Geng Kinabalu di hatiku! 

Hadi punya Spaghetti Bolognaise & laksa Johor dia memang terangkat beb! Sapa2 nak mai order boleh la contact abam Hadi di hotline yang tertera 013 591 6263. Saja promote bisness kawan-kawan. So next time kot2 leh makan free lagi! lol ;p


Mohon crush2 & skandel2 jangan nangis di bucu katil tengok gambar ni! lol ;p

Mini reunion 'Team Anak Gunung' geng Kinabalu! Ni je yang hade. Yang lain sibuk memanjat bukit & gunung agaknye... hahaa

Pinjam anak Alan jap! Comelnye lahai! Gewram iolls! ;p Macam pip…

Nutshell in Rounabout.my

Image
Assalamualaikum


Gambar-gambar dalam blog aku ni mengenai Gunung Kinabalu telah dipaparkan di dalam blog :

roundabout.my / Awesome Photos of Mount Kinabalu from fellow Malaysians


Let;s check it out babe!

3 daripada 12 gambar yang disenaraikan adalah dari blog aku!  Waaaa Feeling excited! ;)


Terima kasih kepada blogger Mr Azuan Zahdi yang telah memberitahu aku mengenai blog ni! Awesome weyh!



Nutshell Blogger Belia Cun??

Image
Assalamualaikum....


Meh sini sesiapa yang nak usha Top senarai blogger2 belia, muda remaja yang cun melecuns! Mungkin ade yang korang berkenan ke?? Mau cari jodoh ke? lol


hasrulhassan.com /Top Senarai Blogger Belia Cun part-1




Ah! Cunnya.... Gua yang acah-acah cun! ;p


Thanks a lot to blogger otai & berpengaruh Mr Hasrul Hassan yang telah menampilkan ramai blogger2 baru dan cun di Malaysia untuk dikenali umum.


Ini kan Raya!

Image
Assalamualaikum.....


Aku tanya apa khabar semua??

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin aku ucapkan kepada pembaca setia blog 'In a Nutshell' ni.  Ehh.. ade orang bace ke blog ni?? lol


Miss our lil brother, Idan!

Mak & Opah

Harapnye ni raya terakhir aku sebagai bujang tranggg tang taggg! Mood tacim! lol ;p


Cuzzy!


Raya kali ni ramai geng skolah dah selamat berkahwin! Cuma tinggal berapa ketoi je la yang masih single! lol