Posts

Showing posts from October, 2015

Neutron Star Collision

Image
"Neutron Star Collision (Love Is Forever)"

I was searching  You were on a mission  Then our hearts combined like  A neutron star collision 
I have nothing left to lose  You took your time to choose  Then we told each other  With no trace of fear that... 
Our love would be forever  And if we die  We die together  And lie, I said never  'Cause our love would be forever 
The world is broken  Halos fail to glisten  You try to make a difference  But no one wants to listen 
Hail, The preachers, fake and proud  Their doctrines will be cloud  Then they'll dissipate  Like snowflakes in an ocean 
Love is forever  And we'll die, we'll die together  And lie, I say never  'Cause our love could be forever 
Now I've got nothing left to lose  You take your time to choose  I can tell you now without a trace of fear 
That my love will be forever  And we'll die we'll die together  Lie, I will never  'Cause our love will be forever

_MUSE_









Kemenangan Kontroversi! #beautifulsabah

Image
Assalamualaikum


Alhamdulillah, aku menang lagi untuk pertandingan photography. Kali ni tema dia #beautifulsabah. Kene hantar gambar-gambar yang berkaitan dengan Sabah. Kebetulan, aku memang banyak koleksi gambar-gambar kat Sabah masa aku pergi mendaki Gunung Kinabalu haritu.

www.beautifulsabah.com/winners


Ni gambar yang ori dari telefon aku. Again, thanks to lembu-lembu yang masih lagi sudi menjadi subjek model utama aku! hahaaa... Time ni pon, Gunung Kinabalu macam segan-segan je nak munculkan diri. Sembunyi di sebalik awan! Tapi, sumpah aku rindu tempat nih! Memang cantik giler weyh! Memang macam kat New Zealand!
Mungkinkah akan ade episod bersambung cintaku tertinggal di Kinabalu?? Adakah aku akan menawan lagi sekali Gunung Kinabalu buat kali kedua?? urmmm...

Siriusly, aku rasa macam nak tukar profession lah! Nak jadi full time photographer & nak pergi travel around the world! Hati aku melonjak-lonjak sangat nak pergi mengembara! huhuuuu... Ade tak sesiapa yang sudi amik aku kerja s…

XPDC Gunung Rajah

Image
Assalamualaikum....

2 Oktober 2015, Jumaat 11.00 pm

Aku telah menyertai expedisi mendaki Gunung Rajah bersama Team Anak Gunung (TAG) yang diketuai oleh hikers otai, abang Ariff. Yang join xpdc ni adalah seramai 19 orang. Ade beberapa orang la yang aku kenal dari trip Kinabalu haritu iaitu Cikgu langit ke-7, Saffuan & Ayin.



Gunung Rajah ni mempunyai ketinggian 5,526 kaki (1,684 meter) dari aras laut. Ia merupakan jajaran banjaran titiwangsa dan terletak di Pusat Rekreasi Chamang iaitu kawasan air terjun yang popular di daerah Bentong.

Kitaorang start trekking pukul 1 pagi. Dah la baru balik keje petang tu lepas tu malam, terus masuk hutan. Rasa macam larat tak larat sangat lah nak mendaki! hahaa... Aku rasa cuak-cuak jugak trekking dalam hutan dalam kepekatan malam. Aku ni dah la rabun malam, aku macam nampak kelabu jer biji mata jalan sepanjang trek! Ke sebab jerebu yang tebal?? Banyak kali jugak lah aksi kitaorang terjelepok, tersadung, tergelincir, terpeleot suma! bhahaaa...Trek dia…