Posts

Showing posts from November, 2015

Trans Bukit Tabur

Image
Assalamualaikum

Pada cuti hari Deepavali lepas, aku telah join expidisi Trans Bukit Tabur yang diketuai oleh abang guide, Mr Suhaimi aka Mimo. Aku tengok dia open trip kat group hiking, HACAM. Macam menarik, tertarik jer. Trans Bukit Tabur maknanya dia akan bawak pergi Tabur Extra, Tabur Extreme & Tabur Far East.


Tempat berkumpul di Zoo Negara. Dari situ, aku & Ayu carpool dengan sahabat hiking untuk naik ke atas berhampiran Cafe Rimba Jimbara. Thanks to Opie & Azmir coz sudi tumpangkan kami! heheee


Rupanya dorang ni group2 power dalam hiking nih. Tapi sembang buat rileks jer, bajet2 newbie! hahaaa... Sahabat hiking selamanya aka Lanun Rimba! 


Tu abang Mimo tengah bagi briefing sikit tentang perjalanan nak trans tabur menabur nanti. Dahsyat r Mimo & krew-krewnya boleh handle sampai 80 orang ni nak naik bukit tabur. Salute! Ni memang betul-betul otai! heheeee.... Kebanyakan yang join ni geng bebudak student jer yang ramai. Kitaorang semua tak kenal pon antara satu sama lai…

Kl Fabulous Food Hunt 2015

Image
Assalamualaikum

Baru-baru ni aku telah join KL Fabulous Food Hunt buat kali ke 4 pada 31 Oktober 2015 yang lalu.
Registration fee RM200 untuk satu team. Sebenarnya aku masuk ni pon last minute sebab haritu dia postpone acara ni sebab jerebu teruk. Lepas tu ramai lah team yang tarik diri. 

ORGANISER :
Ministry of Tourism & Culture Malaysia F.T. Kuala Lumpur / Putrajaya Office

Line up for today race : Linda, Lenda, Nadz, Musz. Untuk Linda & Lend, dorang baru first time masuk ni. Berkobar-kobarlah semangat! Aku & Musz dah 4 tahun! hahaaa...


STARTING POINT :
Lanai, MaTiC, Jalan Ampang 50450, Kuala Lumpur

Tiap-tiap tahun team aku lain-lain. hahaaa... Kali ni team aku dengan geng bebudak sekolah! Nama team : Geng Krik-krik mereput! Ayuhlah kite sama-sama mereput untuk food hunt tahun ni! Harapan tak nak pishang lagi lah tahun nih seperti tahun2 sebelumnya! koh koh koh ;p


Acara yang diadakan untuk tahun ke-lima ni melibatkan penyertaan seramai 680 orang mewakili 170 pasukan. Peserta akan …