Posts

Showing posts from December, 2015

Road Trip Perlis - Thai Part 2

Image
Assalamualaikum...

Disebabkan flight aku, ehh train aku pukul 7.30 malam ni, tak dapat lah nak lepak kat sini lama-lama.. Adehhh, terbit pula rasa penyesalan beli tiket awal-awal! Kalau tak, mau dah lajak p Hadyai & Krabi terus! hahaaa

Bagi menghilangkan penyesalan, kita kasi tangkap gambar kat signboard2 kat Thailand ni dulu! Baru lah feelin2 roadtrip kan! bhahaahaa... Tak dak koje! Lepas tu kene hon dekat kereta2 yang lalu kat tepi jalan! Sibuk jer! kah3...

Misi mencari abam Sado di Sadao! hahaaa...

Marilah kembali ke pangkal jalan! Padang Besar sebenarnya ada 2. Satu kat perlis & satu kat Thai. Tapi memandangkan dah kesuntukan masa, terus je ke border... 

Layan tomyam sat kat Padang Besaq. Memang kaw! Pastu sempat shopping jersey kat sini! Rambang mata weyhhh! Peminat2 jersey bola sepak haruslah datang kat sini! Memang meroyan! hahaaa
Next ke Gua Kelam ke kite!

Fee entrance, seringgit aje!

Dulu penah datang p berendam kat ayaq terjun jer! hahaa

Welcome to Gua Kelam, Perlis!

Gua Kelam…

Road Trip Perlis - Thai Part 1

Image
Assalamualaikum.....


Selesai pergi wedding, aku nak pergi jalan-jalan pulak sekitar bandar Arau ni. Esok mau pergi ke sempadan Thai.

Kincir Angin Masjid Terapung Al-Hussein, Kuala Perlis.



Teruja pulak ade windmill kat sini. Dulu penah jumpa windmill dekat Pulau Perhentian. hahaaa

Layan ABC sambil menghirup udara segar tepi laut jeti! Sejuk mengancam!

Pagi yang mendamaikan di Perlis. Rasa tenang jer kat sini.



Aku pernah datang kat sini 5 tahun dulu kot kalau tak silap. Dulu sepanjang perjalanan penuh dengan ladang tebu. Cantik giler! Aku baru bercadang nak amik gambar kat ladang tebu tu. 

Tapi rupa-rupanya ladang tebu dah tak de kat perlis nih! Lenyap sudah! Aku macam tak percaya jer.... Dulu kemain besar kot ladang tebu tuh! Paling terbesar kat Malaysia! Sekarang dah tak wujud.. Aku dah stanby gopro dah nak shoot! Sedih.. huhuuu...

Perjalanan diteruskan untuk masuk ke sempadan Thailand melalui Padang Besar.

Misi kitaorang harini adalah nak pergi ke syurga bundle di Thailand iaitu Khlong Ngae M…