Shah Alam Night Run



Assalamualaikum


Acara marathon pertama untuk tahun ni. Shah Alam Half 21km Night Run yang diadakan buat julung kalinya di Shah Alam.

Saja masuk sebab nak test stamina. Power ke idok??


Tarikh: 17th January 2016 (12.30am)

Tempat: Dataran Shah Alam

Jarak: 21km & 10km


Kitaorang sampai awal dalam 12am dan sempat lepak meninjau keadaan dan ambil feel sambil selfie untuk kenangan. Ramai juga yang datang untuk berlari. Kitaorang amik yang 10km. Nak try 21km macam tak mampu jer... hahaa


Peserta 21km telah dilepaskan pada pukul 1.30 pagi dan diikuti dengan peserta 10km selang 20 minit kemudian. Rata-rata warga Shah Alam mesti sedang lena dibuai mimpi time ni! Apa la ke jadahnya kitorang berlari masa orang tengah syok tidur kan? haha.…


Ternyata stamina di tahap yang kurang memberangsangkan. Rasa semput & senak semacam jer berlari tengah-tengah malam nih! Banyak berjalan jer dari lari! hahaaa


Apapun yang penting berbekalkan kekuatan mental akhirnya berjaya juga kami menuju ke garisan penamat dalam masa 1jam, 52 minit, 30 saat. Dapatlah medal finisher! Medal dia cantik & unik! Bentuk pintu gerbang masa flag off tuh!


Balik dari running, pengsan sampai ke siang! hahaaa


Running bib & medal sebagai koleksi.


In a nutshell, next nak marathon ke mana pulak?? hehee








Comments

  1. As salam adik Nadzirah..selalu ka join run event..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam hi unique! tak de lah selalu sgt.. kdg2 jer.. hahaa

      Delete
  2. IC...ingatkan selalu..tp banyak gambo hiking ya..bagus tuh..at least bila sy masuk blog adik nadzirah dapat gak merasa pengalaman orang hiking..

    ReplyDelete
  3. mcm mana nk join ye . mcm mana boleh dpt info ade run masa tu ?

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya

Hiking Gunung Datuk!