Posts

Showing posts from April, 2016

Misi Kinabalu di Harian Metro

Image
Assalamualaikum

Buat sekian kalinya, artikel aku lagi sekali tersiar di akhbar Harian Metro bertarikh 12 April 2016 (Selasa). Aku tak tau pun artikel ni keluar sebabnya aku baru je start training aku selama 2 bulan masa ni terkurung dalam Akademi. So aku tak tau apa yang jadi dengan dunia luar sana. Hahaaa... Kerja baru aku ni sangat mencabar dan aku harus bersedia dari segi mental & fizikal. Aku juga harus tabah untuk tidak pergi berjalan-jalan, hiking & travel untuk 2 bulan ni walaupun aku ada satu trip yang dah lama aku idamkan tak dapat pergi! huhuuuu.... Saiaa ta kuaddd! Boleh buat frame kot tiket flight tu jadi kenangan! 
Apapun, terima kasih kepada sahabat yang sudi share gambar ni di FB.




www.hmetro.com.my
Ya, cabaran untuk mendaki Gunung Kinabalu kali ni memang sangat bermakna terutamanya bila aku tertinggal flight Paragliding dari atas puncak! hahaaa...  Tapi apa-apa pun, artikel ni aku dedikasikan khas kepada organizer, Abg Ariff, Cikgu Zul, Doktor Ramli, Adam, Planta, Ay…

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p