Paragliding Kuala Kubu Bharu




Assalamualaikum



10 April 2016, Ahad. 9.00am


Hari ni kami nak mencuba aktiviti Paragliding di Kuala Kubu Bharu pulak!


Korang boleh waze je cari Taman Millenium, berhampiran dengan MRSM KKB. Tapi nak naik atas bukit ni tak boleh drive naik kereta macam kat Bukit Jugra. Korang kene naik Jeep disebabkan jalannya offroad dan curam. Bukit kat sini lebih tinggi dari Jugra.



Cuaca hari tu memang baik & panas terik. Tapi view masih lagi tak berapa clear disebabkan jerebu.





Disebabkan bukit ni lagi tinggi, gayat dia lagi terok! hahaa.... Tapi memang best bila dapat terbang di udara! Terasa seperti di awang-awangan! 


I believe i can fly! I believe i can touch the sky!...


Keep calm & go Paragliding!


Ready to take off!


Gud luck gais! :)


Nampaknya Ayu sekali lagi mengalami sindrom pening lalu termuntah lagi sekali di udara! hahaaa... Sorry Abam Planta! Nampaknya aku tak boleh la bawak ko pergi Skydive nanti. Kang muntah hijo plak! kah3...:p



Lepak kat buai glider!


Berapa harga untuk fly kat Kuala Kubu Bharu nih? 


Pakej paling sempoi, RM250 Tandem flight per pax per flight. Equipment & Video will be provided. Kalau ada apa-apa pertanyaan atau nak buat event outdoor @ Paragliding boleh la email ke : trodsadventure@gmail.com atau boleh hubungi no ni 016 323 4058. Line panas nih! Call laju-laju! :p


Kalau nak usha FB & IG pasal abam otai idola Paragliding ni boleh tengok kat sini :

FB/IG : Trods Adventure

FB : Planta Ramon aka Anwar Ridzuan


Tu lah puncak bukitnya kalau dilihat dari bawah!




In a Nutshell, Paragliding mission done!


Next to fly, Bukit Bubus @ Bukit Keluang, Terenganu, Mount Jerai, Kedah, Mount Kinabalu, Sabah & Mount Rinjani, Lombok. See u next round! yuhuuu...








Comments

  1. Replies
    1. Yup mmg best! Ape lg try la Paragliding! hehee :)

      Delete
  2. wohooo, camne rupanya muntah di udara? bertaburan ke?

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau cmne dia muntah. Baru nk tgk, tp sempat plak Ayu tu off camera! hahaa... Yang pasti merecik kt baju lah! kah3...

      Delete
  3. bestnyee.. eh bukit keluang pun ada pragliding? tak tahu plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best! hehee... yup baru tau jugak kt bukit Kluang ade Paragliding. hari tu hike ade nmpk

      Delete

Post a Comment

Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Hiking Gunung Datuk!

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya