Posts

Showing posts from March, 2017

Thailand part 5 - Khao Yai

Image
Assalamualaikum

Day 5
Selasa - (3.1.2017)

Seawal jam 7 pagi lagi kami dah bersiap-siap untuk chekout. Tak sabar untuk meneroka tempat yang menarik di daerah Khao Yai ni!

Sementara kami sedang menunggu kereta untuk membawa kami ke tempat kereta sewa, sempat la usha keadaan sekeliling Lake View Hostel ni. Semalam sampai dah gelap gelita. Kalau korang nak jimat boleh stay dekat dalam khemah. Depan khemah ada tasik. Boleh la kalau nak mancing ikan dikala bosan.

Lepak kat hammock buluh.


Lepas tu kami menaiki kereta sewa dari hostel menuju ke bandar Pak Chong. Tambang 300bath. Kami breakfast di kedai muslim di sini makan roti telur dan air mineral 45bath.

Di Pak Chong terdapat minoriti masyarakat Thai Muslim. Di sini terdapat sebuah masjid. Kami singgah di Halal Friendly shop. Macam-macam makanan yang halal ada dijual disini seperti snek, keropok, paste tomyam dan frozen food.

 Nasib baik ada seorang pekerjanya boleh cakap bahasa melayu klate loghat siam sikit2. Walaupun tak berapa faham apa yang d…