Posts

Showing posts from July, 2017

part 9 : Bali

Image
Assalamualaikum

Day 9

13/5/2017 - Sabtu, 9.00am


Kami checkout hotel pukul 6 pagi dan terus menuju ke Komodo Airport yang mengambil masa lebih kurang 20 minit dengan menaiki van. Tambang van 100,000rp. 

Sampai kat airport, kaunter check in untuk flight kami tak buka lagi. So mereput dulu sambil makan biskut Gery!

Aku tak tahu yang biskut ni viral. Masa kat Malaysia haritu kawan aku beriya cakap biskut ni sedap. Tapi bila rasa sendiri memang betul lah kata ramai orang biskut ni macam berhantu. Sekali makan memang tak boleh berhenti sebab memang sedaplah rasanya. Walaupun kalau korang tengok mereka macam gunakan biskut kering biasa jer. Tapi dia ada salut dengan coklat so rasa lemak manis berkrim gittew! hahaa


Biskut Gery adalah biskut buatan dari Indonesia yang sebelum ni viral di media sosial. Ramai yang memuji kesedapannya terutamanya Biskut Gery Saluut Malkist. 
Biskut ni juga mempunyai sijil halal daripada Majlis Ulama Indonesia yang telah diiktirafkan oleh JAKIM Malaysia.


Terminal baru Ban…