Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016!  Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih! Magnet Kinabalu! Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb  BackpackerzMag ! Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa Story pasal Adam & Team Anak Gunung! In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum te

Raya terakhir bersama Abah!

Image
Assalamualaikum Alhamdulillah, raya tahun ni kami sambut bertiga. BabyAN pon dah genap sebulan masa raya haritu.  Dah makin banyak akai budak kecik nih. Selain suka menjerit, dia juga kuat hisap jari & hisap susu. hahaa Kecik je dak Aleesa masa ni. Pantas nyer masa berlalu.  Sekarang dah debab! yihhh Masa ni sis masih lagi dalam pantang. So kempunan la nak makan ketupat lemang rendang sume. Uhukkk.. Makan nasi impit je yang boleh. Harap raya haji nanti boleh la melantak puas-puas.. ehehh Target nak slim balik macam ni. hehehh.. Alhamdulillah dah habis ganti puasa dah sebulan. Berat pun dah kembali ke berat asal. Dengan breasfeed lagi memang lunyai bila menyusu baby masa puasa. hahaa Saja throwback sikit tahun lepas raya berdua.. hehehh.. Tahun ni studio tutup sebab pkp. Sambut Raya PKP 3.0 ni, lebih kurang macam tahun lepas je la. Tak boleh nak pergi mana-mana. Nasib baik rumah mak sis ni dekat jer. Boleh la balik sekejap bagi lepas rindu. Tapi tak semua dapat balik beraya. Kakak s

Korang dah vaksin ke?

Image
Assalamualaikum Vaksin COVID-19 diberikan untuk mengawal penularan penyakit COVID-19. Apabila semakin ramai orang mendapat vaksinasi, semakin ramai penduduk membentuk antibodi dan seterusnya mengurangkan kebarangkalian kejadian penyakit COVID-19 yang lebih teruk.  Ia juga akan membentuk Herd Immunity/imuniti kelompok iaitu keadaan penularan jangkitan penyakit tidak dapat berlaku kerana sebahagian besar masyarakat itu mempunyai imuniti atau daya tahan terhadap penyebab jangkitan penyakit itu. Sis dah lengkap menerima 2 dos suntikan vaksin di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Sunway Pyramid Convention Center (SPCC). Sis adalah salah seorang frontliner. Vaksin yang diterima adalah vaksin covid-19 Comirnaty keluaran syarikat Pfizer-BionNTech. Vaksin ni dibolehkan bagi ibu yang mengandung dan menyusukan anak. Kesan sampingan lepas vaksin dos pertama tu, ada la rasa sengal-sengal kat lengan tu dalam 2-3 hari & rasa lapar. Untuk dos kedua katanya dos yang lagi kuat. Sis rasa lagi sakit lengan,

Wedding Sepupu, Amir & Tyra

Image
Assalamualaikum Sebelum PKP start balik buat kesekian kalinya, sempat la mak lang & pak lang aku buat majlis resepsi untuk perkahwinan anak sulungnya Amir & Athirah. Ni pun dah berapa kali postpone sebenarnya. Sempat la berkumpul sanak saudara yang dari utara & selatan. Ni je la last jumpa sedara mara sebelum lockdown. Geng boria putrajaya! hahaa Nikah PKP style Tahniah Amir. Dah selamat jadi suami orang. Acik & makcik bersama perantin! Rindu masa pregnant haritu! hehehh.. Ni je la kenangan masa mengandung sebab asyik2 pkp jer. Nak gi ane pon tak oleh..  Dok umah jer.. uhukk Baju ni dah buat lama. Nasib baik buat besar skit sebab masa ni dah pregnant 9 bulan. hahaa Cantik pelamin! Dramatic tu dia punya menu! hehehh Dah mai dah raja sehari. Nampak gayat amir duk atas tuh.. hehehh Dr M & isteri Ucapan tuan rumah buat pengantin Desert Ada kelibat entiti...   Geng boboboii with opah First time tengok abah pakai smart-smart macam ni! heheee.. Rindu abah! uhukk Mohon kora