Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




Setia alam peak

Image
Assalamualaikum

Bersua kembali dalam misi training #roadtoXueshan. Kali ni kita nak training santai-santai sepak daun jer... Haaaa nak tau kat mana?

Jom follow rapat-rapat!


Sis pun baru tahu kewujudan tempat ni sebenarnya. hahaaa.. Niat asal nak naik bukit sapu tangan. Sis cuba google trek dia. Macam ok juga. 
So jom kita terjah!

Terletak di Setia Alam, Shah Alam Community Forest (SACF) merangkumi 430 ekar tanah. 

 Terdapat 3 pintu utama ke trail pintu masuk hutan. Aku cadangkan, masuk di trail A @ B jika kali pertama datang sini (Paling hampir dengan bahagian pembinaan)





Kami merancang untuk ikut laluan yang lebih mencabar menerusi Route B. Kedua-dua trailhead A & B ini terletak di kawasan terbuka yang luas dan dipisahkan oleh tasik.

Kami masuk di Trail B



Awal-awal lagi dah bagi pacak!