Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




Sanah Helwah

Image
Assalamualaikum


Happy birthday to me!



Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezeki yang Engkau kurniakan. 
Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Engkau anugerahkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku... dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.
Ya Allah...Kurniakanlah aku ketenangan, kekusyukan beribadah, segala kesederhanaan dan kerendahan hati tanpa berhenti menghulur kasih pada insan-insan disekelilingku.




Hakikat Bahawa Kematian Itu Juga Dekat..

merenungi hadith ini..
"..Kemudian Allah s.w.t mengutuskan malaikat untuk meniupkan roh serta memerintahkan supaya menulis empat perkara iaitu ditentukan rezeki, tempoh kematian, amalan serta nasibnya samada mendapat kecelakaan atau kebahagiaan.." 

bila mana usia semakin meningkat ni, kita kena mengakui yang walaupun ramai orang cakap "semoga panjang umur", tapi hakikatnya umur kita sudah semakin memendek.. 
kan Allah dah tetapkan tempoh hid…

Makanan Popular di Turki

Image
Assalamualaikum

What's up guys! Kali ni sis nak story pasal negara Turki.


Turki merupakan salah satu negara yang terletak di benua Eropah dan mempunyai 81 negeri yang mempunyai pelbagai keunikannya yang tersendiri. Tidak kira dari segi pakaian, gaya hidup, makanan, seni bina, sejarah dan banyak lagi. Jadi sebab itu jugaklah Turki ni menjadi salah satu negara yang paling kerap dikunjungi oleh pelancong dari pelbagai negara dan satu daripadanya adalah daripada Malaysia.


Bagi korang yang memang dah pasang niat nak ke Turki untuk masa akan datang, salah satu benda yang paling korang kena titik beratkan adalah tiket flight. Sebab bagi sis tiket flight adalah salah satu faktor yang korang boleh cuba untuk setting bajet ikut bajet poket korang. Banyak cara yang korang boleh lakukan untuk survey harga tiket flight ni. Contohnya survey pada waktu malam, setiap hari Rabu, cuba tengok kat beberapa website dan banyak lagi. Dan sis suggest survey flight ticket kat Traveloka. Ada masa harga yang di…

Counting Days!

Image
My dear fiance,


First time I met you I had no idea you might be more important as you would become my fiance and we’ll share our love and life. If I could I would keep writing about you, but it would take me forever because you have earned a great spot in my heart.



I will be falling in love with you for a lifetime. 
Babe, you are worth melting for. 

Forever to go!




Terima kasih kepada encik tunang yang designkan kad kawen & backdrop ni! Harap bertabahlah dengan kritikan yang pedas lagi membina dari sis untuk setiap design yang dihasilkan! hahaaa

Cantik! Sis love sangad! 


Fratellanza X Nutshell


Baby, I’ve decided to spend the rest of my life with you. You will forever be my always. In a nutshell, hitched to the love of my life!
#nadzfiq





KL Night Ride

Image
Assalamualaikum

Baru-baru ni sempena cuti perayaan Tahun Baru Cina, sis sempat join main basikal, kayuh sekitar KL. Nak tau best ke tak, menyesal ke tak?? 

Ajiommm, folo sis!

:: Night Cycling- KL Town ::
Bayaran RM40 (Harga Asal). Sapa yang bawa geng 4 orang, sorang bayar RM35 jer. Equipment semua lengkap untuk setiap seorang :
- Basikal - Helmet - Lampu - Air - Walkie Talkie - Guider
Kita akan berkumpul di Bandar Tun Razak pada jam 9pm (Try basikal dan lain-lain). Jam 9.30pm Tayar Golek dari Bandar Tun Razak dan akan melalui jalan-jalan terpilih dalam Bandar KL.



Pertama Kali sis nak mengayuh BASIKAL GEMUK @ FAT BIKE! Basikal yang sis naik ni limited edisyen macam Encredible Hulk Sebab Warna Hijau! :p
Teruja bak ang! hahaa


Basikal untuk dipilih. Macam-macam kaler & design yang ado. Cantik!


Muka-muka keterujaan untuk mengayuh sebelum menempuh azab yang belum pasti! hahaa