Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




Pulau Kapas

Image
Assalamualaikum

Heyy, what's up guys! 

Baru-baru ni, sis berkesempatan untuk join camping trip di Pulau Kapas selama 3 hari 2 malam. Nak tau apa yang menarik kat 'Cotton Island' ni?? 


Ayuh!

PULAU KAPAS ni merupakan Taman Laut yang terletak di Marang Terengganu dengan keluasan 2.72 km persegi dan berada di perairan Laut Cina Selatan. Bukan hanya pantai, 95% Pulau Kapas dipenuhi bukit dan hutan semulajadi. 



Syurga tropika ini mempunyai keistimewaan tersendiri yang sememangnya unik dan mempesonakan. Ramai mengakui bahawa pulau ini adalah antara yang terbaik untuk dilawati semasa hujung minggu.

Perjalanan dari KL menuju ke Terengganu mengambil masa lebih kurang 8 jam dengan menaiki bas yang sejuk tak ingat! haha..  Kami singgah di Masjid Sultanah Zahirah untuk solat subuh.

Masjid ni dekat je dengan Jeti Marang.

With Kak Maizatul, kakak gogo aka mak tiri yang cun lagi jelita! #idola

Nadz, Ecah, Kak Mai, Miya

Adek kembar sis! hahaa

Menara jam!