Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




2019 In a Nutshell

Image
Assalamualaikum

 Here’s my ups and down 2019 in a nutshell...

"When you are up, enjoy the scenery. When you are down, touch the soul of your being and feel the beauty.” 


Tahun 2019 ni penuh dengan episod suka duka dan pahit manis dalam hidup aku! Ada la juga pencapaian yang boleh dibanggakan dan banyak juga episod kekecewaan! lol Apapun, hidup perlu diteruskan. Kena lebih banyak bersyukur dan jangan mengeluh. Apa pun ujian yang datang, sis cuba bertenang dan hadapi dengan sabar.

Kenangan paling manis tahun ni, dapat naik Gunung Xueshan di Taiwan dengan view yang paling cantik selepas trekking kat Himalaya. First time mendaki kena pakai equipment untuk technical climbing dalam salji tebal. Memang satu pengalaman baru dan sangat mencabar mental dan fizikal. Macam ala-ala naik Everest gittewww.. Rindunya nak main salji lagi! hahaa..


Tahun ni juga aku dapat menulis blog, artikel dan travelog dengan lebih banyak dan tersiar di website, majalah dan surat khabar. Menjadi suatu kepuasan bila …

Santai @ Janda Baik with Brahims

Image
Assalamualaikum

Rindu nak pergi camping trip! Hampir genap setahun yang lalu aku pergi camping trip dengan Brahims ni sebenarnya... Sekarang baru sempat nak update. Haaa.. nampak tak betapa sibuknya life aku! hahaa

Brahim's bole la kot amik contract kami jadi duta! hahaaa #verangan
BBQ Night!


Setiap orang akan dapat 2 set adventure pack ni. Macam ala2 ration askar tu, siap dengan heat pack. So tuang air jer dalam plastik untuk panaskan pack ni. Senang nak bawa pergi camping. Pack ni memang dah selamat aku bawa pergi trip Taiwan haritu. hahaa.. Memang naisss!

Camping trip ni 3 hari 2 malam. #100millionstarshotel

Nun bulan ditutup awan
terkenang...
hati bertambah rawan