Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




KL Night Ride

Image
Assalamualaikum

Baru-baru ni sempena cuti perayaan Tahun Baru Cina, sis sempat join main basikal, kayuh sekitar KL. Nak tau best ke tak, menyesal ke tak?? 

Ajiommm, folo sis!

:: Night Cycling- KL Town ::
Bayaran RM40 (Harga Asal). Sapa yang bawa geng 4 orang, sorang bayar RM35 jer. Equipment semua lengkap untuk setiap seorang :
- Basikal - Helmet - Lampu - Air - Walkie Talkie - Guider
Kita akan berkumpul di Bandar Tun Razak pada jam 9pm (Try basikal dan lain-lain). Jam 9.30pm Tayar Golek dari Bandar Tun Razak dan akan melalui jalan-jalan terpilih dalam Bandar KL.



Pertama Kali sis nak mengayuh BASIKAL GEMUK @ FAT BIKE! Basikal yang sis naik ni limited edisyen macam Encredible Hulk Sebab Warna Hijau! :p
Teruja bak ang! hahaa


Basikal untuk dipilih. Macam-macam kaler & design yang ado. Cantik!


Muka-muka keterujaan untuk mengayuh sebelum menempuh azab yang belum pasti! hahaa


E-Day N&A

Image
Assalamualaikum

Alhamdulillah tanggal 4 Januari 2020, bersamaan hari Sabtu di permulaan tahun baru, sis telah selamat bertunang dengan Mr A.

“Grow old with me! The best is yet to be.”

Ketibaan rombongan pihak lelaki dari Nogori Sembilan. Alahai comel nya budak-budak nih! Meriah sungguh. Yang baju dress kuning tu yang sis paling tak tahan! Cute sangaddd! hahaaa... Almaklumlah, family belah sis dah tak de budak-budak kecik ni. Budak besar jer ramai. hehe

Perahu kolek ke hilir tanjung,
Sarat bermuat tali temali.
Salam tersusun sirih junjung,
Apa hajat sampai ke mari?


Panjat- panjat si pohon ara, Nampak cantik di tepi laman. Besarnya hajat tidak terkira, Hendak memetik bunga di taman.


Anak murid rajin bertanya
Guru pula memberi jawapan
Kalau sungguh belum berpunya
Jika sudi hendak berbesan

Baik-baik kalau berhuma, Jangan sampai lalang sepekan, Hajat yang baik kami terima, Dalam adat kami serahkan.