Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




SAMH Charity Run 2019

Image
Assalamualaikum


Jom lari-lari, mana tahu kot terus berlari ke hati awaaa... ehhh :p


SAMH Charity Run 2019




SAMH is a centre for The Mentally Handicapped.


22 December 2019 06:30 AM  Taman Rekreasi Bukit Jalil (Bukit Jalil Recreational Park)


Prizes: Trophy & Goodies for Top 5 in each category. 
Entitlements:

- Event Tee - Finisher Medal - Running BIB - E-Certificate - Group Insurance - Light Refreshment Provided - Lucky Draw

Masuk larian ni sebab sis ganti orang. Mujur sis free weekend tuh. Baju orang tu saiz S so idok le muat dengan sis yang saiz L nih. Mau meretas nanti masa lari2! hahaa

Me with my sistah! Dia masuk 3km, sis masuk 6km run.

Yeayyy setiap peserta dapat belon! Meriah uolls!

Lari santai-santai je kat taman bukit jalil ni. Trek dia macam hanat sikit la naik turun bukit! Semput jugak sis! hahaaa... Kan best kalau boleh terbang jer pakai belon nih! hiks...
Harap-harap leh kurus la sis lepas dah balun 6km nih! hahaa

Night Photoshoot

Image
Assalamualaikum

Baru-baru ni, aku telah berkesempatan untuk join sesi foto-foto di Bukit Besi!

Edisi throwback :
Bukit besi


Strike a pose!




RASKA ADVENTURE ft SCAT ft HARAM

Good news untuk mereka Yang kaki bergambar.. Kami akan mengadakan photoshoot "Steelwool" dan "Led Light" Di Bukit Besi Alam Damai Cheras Pada 

Tarikh: 10/01/2020 
Masa: 9.00 mlm
Bayaran : Rm15/px (photshoot sahaja)
: RM20/pax (termasuk paracod)

Bayaran boleh dibuat melalui acc Maybank 114141405514 (Mohd Hardizan b. Mohd Arif)
dan boleh secara 'walk-in' bergantung kepada kekosongan slot mengambil gmbar yg ada.

📌Hasil Kutipan ini akan disumbangkan kepada sahabat outdoor kami yg terlibat dalam kemalangan tempoh hari Hanisah Baharuddin yang memerlukan kos pembedahan secepat mungkin...

Photographer by MR M



Itinerary Program Photoshoot
10hb January 2020 ( friday )
🔸8.30pm - Berkumpul di kedai mamak Al-Mashoor bersebelahan OCBC bank Alam Damai (Bukit Besi) 
🔸9.00pm - Start naik ke atas Bukit Besi
🔸9…

Sparkle Run 2019

Image
Jom lari-lari!

Sparkle Run 2019

20 October 2019 
07:00 AM 08:30 AM
5KM
Kepong Metropolian Park, Kuala Lumpur




Registration Fee
Group of 3 & above - RM 44
Normal Price - RM 50



Entitlements:
- T-Shirt - Medal - Wristband - E-Cert - A choice of Tutu or Afro


Larian ini diadakan di Kepong Metropolian Park, Kuala Lumpur. Event larian yang menarik dan unik kerana menawarkan pemilihan antara tutu atau afro. Kiranya kita boleh memilih untuk memakai tutu atau pun afro. Medal pula berbentuk unicorn.



Daripada segi pengambilan race kit ianya berjalan dengan baik dan teratur. Peserta yang menggunakan kod QR hanya perlu scan untuk ambil kad untuk tuntutan baju, wristband dan tutu / afro.
Permulaan event urusetia akan saring peserta dengan melihat wristband yang dipakai samada yang flag off jam 7 pagi dan 8 pagi. Kalau tertinggal wristband tak boleh masuk ke starting line. Lol. Adik aku tertinggal dia punya wristband dan kena beli yang baru RM5. Buat duit betul organizer ni. Kiranya tiada peserta yang flag off ja…