Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




TAIWAN DAY 3 : Cika Cabin - 369 Cabin

Image
Assalamualaikum

11 Mac 2019, Isnin, 7.00 am
Cika Cabin - 369 cabin


Ready angkat sauh gaiss!


Agak-agak berapa kilo beg boss kita ni?? hehee



Suasana kat sini yang berkabus, sepi macam teringat pula dengan satu cerita horror ' The Cabin in the Woods' hahaaa... So far tiada la kejadian aneh-aneh malam tadi! Cuma dia punya sejuk tu tak boleh bincang gaiss! Freezing Cold!
Dah pakai baju 5 lapis pon macam tak de efek dengan dibalut sleeping bag lagi!  Menggigil terok! Adehhh... Memang 'hot patch' amat la berguna nak kasi panas skit tapak kaki & tangan yang dah rasa macam nak kena frostbite! hahaa.. Ni belum kena salji lagi ni..:p

Kan selalu banyak kisah seram pasal kabin kat tengah-tengah hutan! Pastu ada keluar makhluk pelik-pelik la. Haa ni semua pengaruh movie! Banyak sangat tengok cerita hantu... hahaa
Cuma dengkuran je la yang kedengaran diselangi bunyi cengkerik! Krikk-krikk... Berlawan-lawanan... Memang padu! hahaa