Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016!  Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih! Magnet Kinabalu! Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb  BackpackerzMag ! Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa Story pasal Adam & Team Anak Gunung! In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum te

Maternity Photoshoot

Image
Assalamualaikum Macam dah lama sis tak bersiaran. hahaaa.. Almaklumlah dah sarat bawa perut! Dah nak masuk 38 minggu. Nervous pula rasa! Jadi bagi mengabadikan kenangan indah masa mengandung ni (perut boyot), sis pun ajak la hubby nak buat maternity photoshoot. Biasala lah teruja nak sambut first baby kan.. hihii.. Mula-mula sis ingat nak buat outdoor kat taman.  Tapi memandangkan sis pun dah tak larat nak jalan kaki jauh-jauh pusing taman, so kami nak buat indoor je la. Lagipun kalau kat luar nanti berkicap panas! Cair mekap sis... ehhh.. hahaa  Kalau korang berminat nak shoot kat sini boleh usha page ni : Wzphotography Photographer nya pun sangat sempoi. Bro Wadi. Dia banyak bagi tunjuk ajar dan idea nak posing macam mana. So xde la rasa kekok sangat depan kamera. hahaa Shoot ni sebagai kenang-kenangan untuk 1st time merasa nikmat mengandung. Nanti anak dah keluar boleh kasi tengok :P Maybe boleh jadi jugak idea untuk korang nak shoot nanti ke. Mana tauu. Jom layan gambar. Entry kal

Bachelorette & Birthday Party

Image
Assalamualaikum Baru-baru ni, kami buat makan-makan sempena meraikan kepulangan sahabat kami ke tanah air selepas setahun tak dapat balik Malaysia disebabkan Covid-19. Beliau balik untuk melangsungkan perkahwinan yang telah dirancang sejak tahun lepas lagi.  Tapi disebabkan PKP, so dorang akan buat yang wajib je la dulu. Nikah PKP style. Majlis resepsi terpaksa ditangguh kan dulu. Jadi bagi meraikan bakal pengantin ni, kami pun plan la nak buat suprise Bachelorette Party & juga sambut birthday sis pada 30 Januari yang lepas. heheee Congrats Bride To Be... “It’s not what we have in life, but who we have in our life that matters.” Happy belated birthday juga buat Linda pada 3/1/2021. Sis 30/1/2021. Perut sama-sama naik nih! hahaaa Aummm... Pizza party! Delicious rainbow cake! yummeh Masing-masing menjoyah... Almaklumlah dah lama tak jumpa nak bergossip. hahaa Yuhuuuu Naga sedang beraksi! #vapeonzz Perasap dulu jampi-jampi cikedd bakal pengantin sebelum naik pelamin! hahaa Welcome to