Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




ABC Trip Part 4 : Poonhill

Image
Assalamualaikum

23 Mac 2018 (Jumaat) 

Hari Ketiga Trekking ( Chapter 1)

Ghorepani - Poonhill - Ghorepani 
5.00 am - 10.00 am

Pukul 5.00 am kami dah bangun untuk bersiap ke Poon Hill. Sejuk tak ingat, pakai jacket 3 lapis pun tak boleh nak lawan sejuk ni. Kami tak perlu bawa beg besar pun untuk ke Poon Hill, cukup untuk snack, chocolate dan air minuman sahaja (thermos), sebab kami akan kembali ke sini semula untuk breakfast selepas turun dari Poon Hill nanti.

Dalam kepekatan pagi yang dingin dan bertemankan lampu di kepala, kami terus melangkah untuk naik dan mendaki ke Poon Hill. Teringat pula kenangan macam nak mendaki ke puncak Kerinci dulu.
Ramai jugak yang turut serta pagi ni. Kami di jangka akan sampai ke poon hill lebih kurang pukul 7.00 am dan akan tengok sunrise serta view banjaran Himalaya, so siapa yang jalan laju akan sampai lebih cepat.

Untuk ke Poon Hill pada aku tak sesusah mana pun ..cewwaahh, lebih kurang macam korang naik ke Broga Hill jer pada awalnya. Tapi sebab sejuk dan …