Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




Javatrip Part 4 : Gunung Bromo & Batok

Image
Assalamualaikum

11 September 2018, Selasa, 5.00 am
Gunung Bromo - Gunung Batok



Gunung Batok adalah sebuah gunung yang terletak di Jawa Timur, Indonesia. Gunung ini memiliki ketinggian 2,440 meter di atas permukaan laut dan berada di antara empat wilayah, iaitu Probolinggo, Pasuruan, Lumajang, dan Malang. 


Gunung Batok terletak berdekatan dengan Gunung Bromo dan Gunung Semeru. Gunung ini merupakan salah satu gunung mati atau tidak aktif yang terletak di kawasan pergunungan Tengger. 


Pagi ni kami akan mendaki ke Gunung Batok & Bromo. Pewai & sakit kaki turun Semeru tak habis lagi semalam! Ohoiii.. hari ni nak kena mendaki lagi.:p 

Nak adventurous trip sangat kan?! hahaa

Konon pagi ni nak tengok sunrise dari puncak Gunung Batok. Tapi semua pun bangun agak lewat sebab penat tak habis lagi, so kami keluar pun agak lambat sikit. Sempat la tidur dalam 3-4 jam jer. Hajat nak tengok sunrise tapi matahari dah keluar dulu. hahaa

Tak pe hari ni katanya mendaki santai-santai jer. Sebenarnya, aku y…