Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




Japanese Village

Image
Assalamualaikum


Baru-baru ni sempena cuti Raya Haji, aku sempat pulang ke PJ dan meluangkan masa bersantai bersama family di hujung minggu. Lokasi yang kami terjah iaitu di Bukit Tinggi! 

So jom tengok apa yang menarik kat sini!




Irasshaimase ( Selamat Datang)

Tak susah untuk ke sini. Lepas exit ke Bukit Tinggi, drive terus je sampai jumpa pondok Guard. Ni sebenarnya kaunter tiket. Bayaran untuk dewasa RM15/pax (dulu RM12), kanak2 4-12 tahun RM8/pax. Harga termasuk entrance ke Japanese Village dan Botanical Garden. Colmar Tropicale terletak disebelah kanan dan Japanese Village ke kiri.
Nak naik ke sini, memang agak curam jalan dia. Macam nak naik ke Genting Highland juga jalan berpusing-pusing. Sesiapa yang tak tahan pening & mabuk dalam kereta tu prepare la plastik muntah siap-siap! hahaa

Disebabkan cuti umum, adalah disarankan supaya anda datang awal pagi ke sini. Alhamdulillah masa kami sampai di parking lot Japanese Village, baru ada 1-2 kereta. Kami pun cepat-cepat panjat tangga unt…