Posts

Showing posts from February, 2019

My birthday!

Image
Assalamalaikum

30 Januari 2019




Today is my birthday! :) 


I’m officially a year older today and much cooler than ever :p


Terima kasih atas ingatan dan ucapan Selamat Hari Lahir serta doa-doa daripada anda semua. Doa kalian semua amat saya hargai, dan semoga Allah S.W.T memakbulkan dan perkenankan segala doa yang baik yang telah diberikan. Semoga kita semua dirahmati dan mendapat kebahagiaan di dunia dan akhirat.



#dewiremaja yang dah tak berapa remaja! hahaa

Thanks guys for the surprise cake!



Birthday Nuenue 2 hari sebelum aku! hehee


Jika di usia sebelumnya i am nothing, di usia yang baru ni i must be something. Semangat untuk menjadi yang lebih baik. Terus belajar dan berkarya tak kenal lelah.


White Water Rafting, KKB

Image
WHITE WATER RAFTING, KUALA KUBU BHARU

23 Disember 2018, Ahad 10.00am


Salah satu tempat White Rafting di Selangor adalah di Kuala Kubu Baru yang terletak di Hulu Selangor. Perjalanan ke Kuala Kubu Baru mengambil masa dalam 1 jam lebih dari PJ. 

Sedikit maklumat mengenai Hulu Selangor. Hulu Selangor adalah permulaan sungai Selangor dan sungai ini bermula dari Kuala Kubu Bharu menuju ke Selat Melaka di Kuala Selangor sepanjang 110km.

Kami tiba di Kuala Kubu Bharu dalam pukul 9.00 pagi. Tapi memandangkan kami sampai awal, kami pun singgah di Empangan Kuala Kubu Bharu. 


Salah satu destinasi yang cantik untuk dikunjungi gais! Empangan ni sangat luas dan mempunyai pemandangan flora yang sangat memukau. Perjalanannya hanya beberapa kilometer daripada Pekan Kuala Kubu Bharu. 
Jika anda melalui jalan untuk ke Bukit Fraser pasti anda akan terpegun dengan keindahan empangan ini.

Memandangkan air empangan pun tengah penuh tu, melimpah ruah memang deras la sungai kejap lagi! Tazabarrr rasa nak main raftin…