Posts

Showing posts from October, 2017

PINOY TRIP : Part 5, BOHOL lagi!

Image
Assalamualaikum



Day 5

11 Julai 2017, Selasa, 7.30 am


 Bohol - Butterfly garden - Loboc - Chocolate Hill - Tarsier - Man made forrest


Previous entry : Pinoy trip Part 4 : Panglao Tour, Bohol


Ni la rutin harian kami. Sebelum gerak keluar, kami akan masak dulu di rumah. Sebab memang tak de la nak dapat makanan halal kat sini. Restoran muslim pun memang tiada. Masak yang simple-simple je pek Brahims tu. Tapi dah nak muak juga ni tiap-tiap hari makan makanan segera! hahaa

Breakfast & bungkus siap-siap makanan sebelum pegi jalan-jalan. Tour kami start pukul 8.00 pagi.

Hari kelima, kami akan berjalan lagi di sekitar Bohol dengan pakej Bohol tour berharga 3200peso


Tempat yang kami pergi adalah 'The Blood Compact Shrine Monument' iaitu tugu peringatan semasa perjanjian di antara Filipina dan Sepanyol. 
Monument ini terletak di Tagbilaran City. Di bahagian belakang monument ni terbentang pemandangan lautan kepulauan Bohol.


'Sandugo or Blood Compact Shrine'


Info mengenai monument ini …