Posts

Showing posts from September, 2018

Javatrip part 1 : Surabaya kami datang!

Image
Assalamualaikum


7 September 2018, Jumaat


Salah satu wishlist yang dah lama juga aku idamkan adalah untuk mendaki Gunung Semeru dan tengok bluefire di Kawah Ijen, Surabaya. Ni semua gara-gara aku tengok movie 5cm dan Jilbab Traveller! hahaa.. 

Aku plan untuk trip ni dalam 2 bulan je kot.. Beli tiket flight 2 minggu sebelum pergi. Hahaaa.. Harga tiket pergi balik RM571. Memang redah juga sebenarnya trip tanpa apa-apa persiapan yang rapi. 
Serius gais, untuk trip ni aku tak de training apa-apa pon! Takat naik bukit gasing sekali, tu pon peluh hidup segan mati tak mau je keluar! hahaa... Matilanak nak hadap satu lagi volcano yang dikatakan lebih mencabar dari Gunung Rinjani! Mampukah aku untuk sampai ke Puncak Mahameru?

Sama-sama kita nantikan!


 Let's begin The East Java Volcano Adventures!


Ekspresi mata di rabak di KLIA. Macam biasa, aku yang duduk jauh di pantai timur perlu la bergerak lebih awal. Disebabkan flight kami ke Surabaya adalah pukul 7.00 pagi hari Jumaat, aku telah bergerak ke …

Bukit Gasing 3.0

Image
Assalamualaikum


Kebetulan cuti aku pulang ke PJ. Sempat la juga acah-acah training untuk next trip ke Gunung Tertinggi di Pulau Jawa! Yuhuuu...

So here we go!

Bukit Gasing, tempat yang paling dekat dengan rumah aku kalau nak training mendaki.

Posing dulu sebelum hiking! hahaa

Pondok ni macam baru je lagi, ke aku yang dah lama tak datang sini kot? hahaa

My sis jadi guide harini.. Gogo baby!

Acah-acah model! :p

Kalau nak try refleksology kaki, boleh la jalan atas batu-batu ni tanpa pakai kasut! Sakit nak mampuihh! ekekeee

Pakai sandal pon boley!

Gogo padu bak ang!

Boleh tahan mencanak juga trek kat sini. Jangan pandang enteng dengan bukit Gasing! hahaa

Pancit weh! hahaaa

Mencanak lagi!