Posts

Showing posts from December, 2017

Hurt

Image
You will always be my greatest adventure. I love you when you are happy, but I love you even more when you are sad. I love you on your joys, but I will love you even more on your struggles because I know life gets difficult for everybody. You still deserve to be loved no matter how ugly the situations are. You deserve all the love in the world, no matter how little you think of yourself. I will always think highly of you, because I know what you can bring into this world. I know what you can do, and I believe that you can do a hundred-fold more.

I love you enough to let you go and be the person you want to be, to figure out your dreams and your plans on your own – without any pressure from me or from anybody else, without anyone dictating what you must and musn’t do. Take all the time you need...

This isn’t going to be easy peasy, but if and when you finally see what you’re looking for, when you have achieved clarity, when you find you — you know where to find me.








Hiking & Outdoors Log

Image
Assalamualaikum..


I am very passionate about being outdoors and exploring the world around me by hiking. 


Kegilaan apakah ini??

Hiking to the top of a mountain is the most satisfying feeling & is one of the most amazing experiences. The fresh air, surrounded by trees, hiking trails, and jaw-dropping scenery is what I live for.




Rindu teruk siaaa! So 'adrenaline junky' semua, ni edisi throwback.....



As at to date, done with :


Bukit dan Gunung :


1. Hiking & Paragliding Bukit Jugra

2. Hiking to Windmill Pulau Perhentian part-1

3. Gunung Irau, Cameron

4. Broga Hill & Rabbit fun

5. Bukit Gasing, PJ

6. Bukit Tabur East

7. Bukit Tabur West

8. Bukit Batu Gajah aka Tabur Extra

9. Trans Bukit Tabur (Extra, Extreme, Far East)

10. Titian Kanopi, Frim

11. Gunung Nuang, Kem Pacat

12. Gunung Kinabalu via Mesilau Trail

13. Puncak Gunung Kinabalu 2015

14. Dejavu di Kinabalu 2016

15. Bukit Malawati, Kuala Selangor

16. Bukit Saga, Ampang

17. Bukit Ketumbar, Cheras

18. Dragon Back Trail, Hong Kong

19. Gunung D…

La Kitty Cafe

Image
Kafe animasi 'Hello Kitty' pertama di Kelantan




Karakter Hello Kitty yang comel dan berwarna merah jambu sinonim dengan golongan kanak-kanak dan gadis. Minat mendalam terhadap karakter Hello Kitty, mendorong seorang doktor membuka kafe berkonsepkan animasi watak popular dari Jepun itu di Kota Bharu.



Restoran La Kitty Cafe ni menyajikan menu seimbang dan berkhasiat terletak di Jalan Sultanah Zainab, Kota Bharu, Kelantan.


Restoran ini mengetengahkan makanan berkonsepkan Barat dan Asia. Thai Souce Chicken Chop, Mushroom Risseto (herbs), Black Pepper Chicken Chop dan Kitty Salmon Filled dan tomyam antara signature dish di sini. 

Semua makanan dan minuman boleh didapati pada harga RM5.90 hingga RM19.90.


Kafe ini juga menyediakan pelbagai pilihan minuman panas atau sejuk yang disediakan bersama aiskrim. Biasanya aneka kopi seperti Hazelnut, Mocca dan Cappucino menjadi tarikan pelanggan di sini.

Terdapat juga board game seperti dam ular, chess, congkak, saidina, karom dan lain-lain unt…

Kutub Utara VS Kutub Selatan

Image
5 Perbezaan Antara Kutub Utara dan Kutub Selatan Yang Ramai Tidak Tahu

Kita biasa melihat di kaca televisyen dan media massa mengenai pemandangan di Kutub Utara dan Kutub Selatan. Kedua-duanya diperlihatkan sebagai kawasan luas yang sejuk dan diliputi penuh dengan salji. Sementara itu, binatang comel seperti penguin dilihat hidup bebas secara berkelompok.
Walau bagaimanapun, mungkin ramai yang tidak tahu bahawa Kutub Utara dan Kutub Selatan mempunyai beberapa perbezaan yang ketara antaranya dari segi cuaca, habitat bagi binatang, penempatan manusia dan lain-lain. Mungkin juga ada segelintir yang tahu tapi masih terkeliru.
Kali ini, kami ingin berkongsi beberapa perbezaan antara Kutub Utara dan Selatan.

1. Artik atau Antartika?

Ramai yang terkeliru antara penggunaan isitilah Artik dan Antartika bagi merujuk kepada Kutub Utara dan Kutub Selatan. Kutub Utara terletak di kawasan paling utara di muka bumi dan kawasan ini juga dirujuk sebagai kawasan Artik. Sementara itu, Kutub Selatan merupakan…

Warkah Cinta Terakhir

Setelah sekian lama aku mencari CINTA hakiki, buat pertama kali aku bertemu kau, hatiku terpaut. Demi Tuhan, aku tidak tahu kenapa. Tapi itulah kebenarannya.

Aku telah menolak kau, tapi kau mencabar aku dengan kejujuranmu, kau tahu yang kau tidak bertepuk sebelah tangan. Dan, kau telah berjanji aku bukanlah hanya sekadar persinggahan dihatimu. 

Aku tidak dapat membohongi perasaan  bahawa aku menyayangimu. Dan disaat aku menCINTAImu, aku telah jatuh ke dasar perasaan yang paling dalam. Lemas dan hampir tenggelam di dalam lautan kasih sayang dan seribu impian.

Bagai merpati putih CINTA, aku mencari singahsana dihatimu. Nyata aku tak menemuinya. Tapi akhirnya, bila kau telah memiliki CINTAku, kau campakkannya jauh ke dasar laut yang tak mampu untuk aku selami. Disana aku tidak mampu melihat cahaya. Kau berikan harapan dan akhirnya kau juga yang menyalakan api dan membakarku dalam diam. 

Terasa sedih dihati ini bila kau sendiri kata tak tahu apa yang kau nak. Kau katakan berilah masa rua…

Diari Sepanjang 2017!

Image
Assalamualaikum....



Tahun 2017 pun hampir melabuhkan tirainya. Aku rasa tahun 2017 ni adalah tahun yang terbaik sepanjang hidup aku! Banyak benda berlaku yang aku sendiri pun tak sangka aku boleh capai sepanjang tahun ni.

Aku rasa ni adalah tahun aku paling gila travel merata! Hati paling kering gamble beli tiket flight last minute & mintak cuti kat boss! Nasib baik tiada lagi insiden tiket flight kena burn. hahaaa... Dapat pergi menjelajah ke kota Bangkok, Ayutthaya, Khao Yai. Pergi ladang bunga matahari yang sangat cantik kat Thailand! Sambut birthday & naik menara KL bersama Adam. Hiking ke Pine Tree Hill, CBL, Stong, Baha, Ayam dan bukit Keluang. Naik houseboat di Royal Belum dan menjelajah tasik banding.




Aku pun tak sangka dapat pergi gunung yang aku idamkan selama ini iaitu Gunung Rinjani! Lepas tu dapat juga pergi ke Flores, iaitu tempat yang aku nak sangat pergi terutamanya Pulau Padar, pantai pink & Pulau Komodo! Alhamdulillah di atas kurniaan rezekimu ya Allah! Fina…