Posts

Showing posts from August, 2019

Paintball

Image
Assalamualaikum



Baru-baru ni, sis berkesempatan untuk main Paintball di Kombat Zone Painball, Kemensah. Kat belakang Zoo Negara. Memang dah lama teringin nak try game ni. For your info, Paintball ialah sejenis sukan dimana para pesertanya menggunakan “marker” untuk menembak "pallet" (saiz guli, 0.68 caliber) kapsul gelatin yang dipenuhi dengan cat berwarna kepada pemain yang lain.

 Sukan ini diperkenalkan pada tahun 1980an. Sukan ini boleh dimainkan secara indoor atau outdoor dalam pelbagai style. Tidak ada peraturan tertentu dalam permainan ini. Ianya terpulang kepada objektif, strategi dan daya imaginasi para pemain itu sendiri. 


Package RM90.00 kitorang dapat :
*500 pallets  *Marker *Mask + Jacket *Breakfast + Lunch (Nasi lemak, ayam penyet) *Air mineral + 100plus
*lebam-lebam & kenangan pahit manis... hahaa



Team adik beradik! #sis


Briefing sebelum start game.

Peralatan Paintball
Paintball Marker atau paintball gun adalah peralatan yang paling utama. Marker ini memiliki loader / h…

Rumah Salji, Bukit Cerakah Shah Alam

Image
Assalamualaikum

Rasa macam panas sangat la cuaca kat Malaysia sekarang ni. Panas bahang dia sampai tak boleh nak bincang! Rasa macam nak pergi main salji! hahaa



Walaupun kat sini tak de salji, tapi ada la beberapa tempat yang korang boleh try rasa sejuk dan suasana ala-ala kat salji :


Snowalk I-City, Shah Alam
Genting Snoworld


Banyak jugak nak kena bayar masuk sini. Fuhhh... Entrance jer dah RM3. Parking RM3. Nak naik tram ke rumah 4 musim RM5 kalau tak silap.

Nak sewa basikal pun boleh


Di Rumah Iklim Sederhana Empat Musim (RISEM) anda berpeluang merasai suasana empat musim seperti berada di negara beriklim empat musim. Musim di RISEM akan berubah setiap tiga bulan.

(Sila rujuk jadual musim Kutub Utara).

Saksikan keindahan panorama di samping kepelbagaian bunga-bungaan di sini.



BULAN KUTUB UTARA KUTUB SELATAN MUSIM Disember - Februari Mac – Mei Jun – Ogos September - November Salji Bunga Panas Luruh