Bukit Gasing 3.0



Assalamualaikum



Kebetulan cuti aku pulang ke PJ. Sempat la juga acah-acah training untuk next trip ke Gunung Tertinggi di Pulau Jawa! Yuhuuu...


So here we go!


Bukit Gasing, tempat yang paling dekat dengan rumah aku kalau nak training mendaki.


Posing dulu sebelum hiking! hahaa


Pondok ni macam baru je lagi, ke aku yang dah lama tak datang sini kot? hahaa


My sis jadi guide harini.. Gogo baby!


Acah-acah model! :p


Kalau nak try refleksology kaki, boleh la jalan atas batu-batu ni tanpa pakai kasut! Sakit nak mampuihh! ekekeee


Pakai sandal pon boley!


Gogo padu bak ang!


Boleh tahan mencanak juga trek kat sini. Jangan pandang enteng dengan bukit Gasing! hahaa


Pancit weh! hahaaa


Mencanak lagi!


Ok habis dah penyeksaan trek hutan!


Hai cik meoww!


Ehh ramai pulak meoww kat sini! Abang kawasan ke?



Haaa nin dia abang kawasan yang sebenar! Macho bro!


Layan tangga!



Finally sampai juga kat sini! 


Sebenarnya kawasan sini adalah kuil hindu. Dorang dah tutup tempat ni dengan zink tak bagi hikers masuk. Tapi kami telah menyelinap masuk senyap-senyap sebab nak layan view dari atas ni.. 

Tak puas la kalau dah penat mendaki, sekali view tak dapat tengok! Kalau korang nak masuk juga kat sini hati-hati sikit la sebab takut dituduh menceroboh pula! hehehh


Gayat namati panjat tiang ni! Ketaq lutut bak ang! (please don't try this) hahaaa


Sini memang hotspot untuk tengok view bandaraya PJ



Panorama!



The past cannot be changed. The future is yet in your power!



The Great Wall of PJ! Bila pula nak pegi Great Wall of China ye?? hahaa



Sepetang di Bukit Gasing!


In a nutshell, done acah-acah keluar peluh!



Comments

Popular posts from this blog

DENAI TIGA PUTERI

Hiking Gunung Berembun & Telapak Burok

Air Terjun Lepoh, Hulu Langat

Bukit Gasing 2.0

Bukit Botak

Hiking Gunung Datuk!

Taman Saujana Hijau, Putrajaya

Gunung Besar Hantu, N9