Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




My birthday!

Image
Assalamalaikum

30 Januari 2019




Today is my birthday! :) 


I’m officially a year older today and much cooler than ever :p


Terima kasih atas ingatan dan ucapan Selamat Hari Lahir serta doa-doa daripada anda semua. Doa kalian semua amat saya hargai, dan semoga Allah S.W.T memakbulkan dan perkenankan segala doa yang baik yang telah diberikan. Semoga kita semua dirahmati dan mendapat kebahagiaan di dunia dan akhirat.



#dewiremaja yang dah tak berapa remaja! hahaa

Thanks guys for the surprise cake!



Birthday Nuenue 2 hari sebelum aku! hehee


Jika di usia sebelumnya i am nothing, di usia yang baru ni i must be something. Semangat untuk menjadi yang lebih baik. Terus belajar dan berkarya tak kenal lelah.


White Water Rafting, KKB

Image
WHITE WATER RAFTING, KUALA KUBU BHARU

23 Disember 2018, Ahad 10.00am


Salah satu tempat White Rafting di Selangor adalah di Kuala Kubu Baru yang terletak di Hulu Selangor. Perjalanan ke Kuala Kubu Baru mengambil masa dalam 1 jam lebih dari PJ. 

Sedikit maklumat mengenai Hulu Selangor. Hulu Selangor adalah permulaan sungai Selangor dan sungai ini bermula dari Kuala Kubu Bharu menuju ke Selat Melaka di Kuala Selangor sepanjang 110km.

Kami tiba di Kuala Kubu Bharu dalam pukul 9.00 pagi. Tapi memandangkan kami sampai awal, kami pun singgah di Empangan Kuala Kubu Bharu. 


Salah satu destinasi yang cantik untuk dikunjungi gais! Empangan ni sangat luas dan mempunyai pemandangan flora yang sangat memukau. Perjalanannya hanya beberapa kilometer daripada Pekan Kuala Kubu Bharu. 
Jika anda melalui jalan untuk ke Bukit Fraser pasti anda akan terpegun dengan keindahan empangan ini.

Memandangkan air empangan pun tengah penuh tu, melimpah ruah memang deras la sungai kejap lagi! Tazabarrr rasa nak main raftin…