Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




TAIWAN DAY 6

Image
Assalamualaikum


14 Mac 2019, Khamis, 8.00 am



Yang Ming Shan National Park - Yehliu Geopark - Shenao Elephant Trunk Rock - Taipei 101 - Shilin Night Market


Dalam kalangan pelancong, Taipei yang merupakan bandar terbesar dan paling sibuk di Taiwan sememangnya menjadi destinasi paling popular dan digemari untuk dilawati. Ia terletak di bahagian utara Taiwan.

Peta Taiwan


Pengangkutan
Pengangkutan awam seperti metro (MRT), teksi dan bas sangat mudah digunakan jika anda ingin bersiar-siar di sekitar bandar Taipei. Lebih mudah jika anda membeli Easycard.
Jika berniat untuk ke destinasi luar daerah, anda dinasihatkan untuk menggunakan perkhidmatan pakej pelancongan termasuk pemandu pelancong kerana jarak antara daerah agak jauh.
Bagi perkhimatan 'e-hailing', anda boleh menggunakan aplikasi Grab.
Kalau inginkan lebih cabaran, sewa sahaja kenderaan bagi memudahkan anda bergerak mengikut kesesuaian sendiri. Tapi lesen memandu antarabangsa diperlukan dan untuk info, kenderaan di Taiwan dipandu di …