Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




Part 6 : Sailing Trip Flores : Kanawa, Manta point, Taka Makassar & Gili Lawa

Image
Assalamualaikum

Day 5

9/5/2017 - Selasa, 8.00am

Pagi tu, kami checkout dari hotel dan menuju ke pelabuhan di Labuan Bajo dengan berjalan kaki. Lebih kurang 10 minit je jarak hotel ke pelabuhan.

Muka excited nak pergi sailing! hahaa


Pergi dekat tempat tour agent untuk sewa peralatan snorkeling. Kami ambil pakej dengan Padar Trip. Boleh usha kat Instagram Padar Trip. Harga untuk pakej 3 hari 2 malam ialah 1, 650.000rp iaitu lebih kurang RM550.

Ni la bot kami yang comel! hehee.. Untuk ke destinasi pertama kami iaitu Pulau Kenawa, ia mengambil masa sejam perjalanan dari Labuan Bajo.


Macam-macam jenis kapal yang sedang berlayar!



Pakej belayar adalah all in termasuk makan 3 kali sehari, snorkeling, dan kos transfer dari airport ke hotel dan penginapan di homestay pulau komodo. Kami tak tidur atas bot disebabkan sekarang ni musim ombak kuat. Sebenarnya tidur kat homestay lebih selesa sebab dapat tidur atas tilam yang empuk dan dapat mandi air bersih berbanding tidur dalam bot yang bergoyang-goyang b…