Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




Thailand part 5 - Khao Yai

Image
Assalamualaikum

Day 5
Selasa - (3.1.2017)

Seawal jam 7 pagi lagi kami dah bersiap-siap untuk chekout. Tak sabar untuk meneroka tempat yang menarik di daerah Khao Yai ni!

Sementara kami sedang menunggu kereta untuk membawa kami ke tempat kereta sewa, sempat la usha keadaan sekeliling Lake View Hostel ni. Semalam sampai dah gelap gelita. Kalau korang nak jimat boleh stay dekat dalam khemah. Depan khemah ada tasik. Boleh la kalau nak mancing ikan dikala bosan.

Lepak kat hammock buluh.


Lepas tu kami menaiki kereta sewa dari hostel menuju ke bandar Pak Chong. Tambang 300bath. Kami breakfast di kedai muslim di sini makan roti telur dan air mineral 45bath.

Di Pak Chong terdapat minoriti masyarakat Thai Muslim. Di sini terdapat sebuah masjid. Kami singgah di Halal Friendly shop. Macam-macam makanan yang halal ada dijual disini seperti snek, keropok, paste tomyam dan frozen food.

 Nasib baik ada seorang pekerjanya boleh cakap bahasa melayu klate loghat siam sikit2. Walaupun tak berapa faham apa yang d…