Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




Edisi Throwback!

Image
Assalamualaikum


Thanks 'TMPL Backpackers' for featuring my articles in their website!


Ada Apa Dengan Jogja?-



We gonna hit the road again! Nantikan kemunculan kami 'Geng Krik2' dalam Trip to Philippines!



Yeayhhh!





part 8 : Komodo Island, Loh Liang, Pulau Kelor

Image
Assalamualaikum

Day 8


12/5/2017 - Jumaat, 9.00am


Pagi ni kami tak perlu keluar awal macam semalam. Sebabnya nak pergi jumpa dengan Komodo Dragon ni kat sebelah kampung ni jer. Hahaa


Duduk kat homestay ni rasa macam dekat kampung aku jer kat Malaysia tu. Hehee... Dapat tidur yang selesa. Cuma elektrik kat kampung ni ada pada waktu malam jer. Nasib baik dah cas segala kamera dan gajet malam tadi.


Dalam rumah ni ada banyak bilik. satu bilik boleh duduk 2 orang. Bilik air ada 2 kat tingkat bawah.


Breakfast dulu sebelum keluar rumah.

Bergambar kat depan anjung homestay kami. Rumah kat sini semuanya dibina tinggi. Sebabnya untuk mengelakkan biawak komodo masuk dalam rumah. Dah nama pun kampung komodo, memang bersepah la biawak berkeliaran secara liar kat kawasan kampung ni.

Naik bot lebih kurang 15 minit, kami dah sampai di Loh Liang iaitu di Komodo National Park! Loh Liang merupakan pintu masuk dan daerah wisata utama di Pulau Komodo ni. 

Ada 4 track yang ditawarkan : Short , Medium, Long dan Adven…