Posts

Featured Post

Misi Kinabalu di Majalah BackPackersz

Image
Assalamualaikum


Fuhhh dah bersarang blog aku nih!. Baru sempat nak update. Kali ni story pasal misi Kinabalu ada dalam Majalah BackPackerz Vol 3 edisi April 2016! 



Memang menarik betul majalah ni untuk kaki2 travel & backpackers! Kebetulan plak aku baru je balik dari trip Surabaya & Jogja! Ade pulak story pasal terjah Jogja dalam nih! Fuhhhh memang mengimbau betul! Memang best gler majalah nih!



Magnet Kinabalu!


Mana nak dapat majalah ni??? Hurmmm memang majalah ni tengah hangat di pasaran! Jenuh jugak aku cari kat banyak kedai semua dah sold out! Korang boleh cari kat kedai-kedai buku Popular, MPH, Times & banyak lagi. Tapi kalau nak senang boleh beli dekat kiosk2 myNEWS.com. Beli online pon boleh jugak! Boleh usha kat fb BackpackerzMag!



Tu diaaaa... gambar poskad aku kemain besaq! Teruja kejap! hahaaa


Story pasal Adam & Team Anak Gunung!



In a Nutshell,TQ Backpackerz Magazine! So cepat-cepat pergi beli sebelum terlambat! hiks :p




Permission!

Image
"Permission"

So what's the plan now? Are we or won't we? So what's the deal now? Should we or shouldn't we?
You've taking over my head again, I'm folding each memory in, Asking permission to keep it in your
Empty, When will you love again, Empty.. is what you are, Without the nice things you had before
So what was it to you Were we or weren't we? Did it come back for you? Now there you finally see
It's already been gone too long I shouldn't have pick up the phone I'm asking permission to pretend  That we've moved on
Empty, Is what you'll find in here Empty..is you'll see, A lot of things I've offered you
...
What am I to you? Was I or wasn't I? So what you said was true, Did you or didn't you?
You've taking over my head again, I'm folding each memory in, Asking permission to keep it in your hands
Empty, When will you love again, Empty.. is what you are, Without the nice things you had before
Was it love to you?




Episod 8 : Jam Gadang & Shopping di Bukit Tinggi!

Image
Assalamualaikum



Day 5 : 18 Ogos 2017, Jumaat

Pukul 11.00 malam selepas turun dari Danau Gunung Tujuh, kami bergerak menuju ke Bukit Tinggi. Perjalanan dari Jambi ke Bukit Tinggi dianggarkan mengambil masa selama 8-9 jam! Fuhhhh.. Jika sempat, esok pagi kami ingin singgah ke Danau Singkarak.



Masuk jer dalam van, semua terlentok lah cerita dia! Mengantuk terok sebab letih banget! hahaa.. Tak kira la jalan bengkang bengkok macam mana pun, supir layan laps maut, kami dalam van pun mengikut rentak pemanduan yang mara bahaya! Terhantuk kepala kat tingkap, berlaga kepala dengan member sebelah tak payah cerita! Dah benjol terok kepala aku! Mujur tak pecah je cermin tingkap tu! hahaa

Bangun-bangun terus wengg kepala! Rasa nak termuntah, pening, mabuk semua! Kah3! Sepanjang jalan, pak supir ni layan drive macam pelesit sambil pasang lagu minang! Nampak sangat dia mengantuk masa drive tu! 

Berhantu woi lagu 'Lapeh Raso' nih! Sampai sekarang terngiang-ngiang lagi dalam kepala! hahaaaaa
Rayola …