Trick Art Museum


Assalamualaikum..

Ni kami nak pegi launching BUTIK SUGARCRAFT di Wangsa Melawati. Ni butik kedua dorang. Yang pertama ade di Shah Alam. Akak aku SARAH ade dapat invitation untuk launching ni. Aku & Ana pun saje-saje la nak ikut. Walaupun kami sampai lewat, tapi orang tak putus-putus datang. Mesti lebat giler sale dorang haritu!..huhuu

Sara - Nadz - Ana
Ade banyak jugak diskaun so sempat la grab selai dua..Tudung dia cantik-cantik belaka. Rambang mata mak nengok!

Shopping kat Sugarscraf
Skang jom jalan-jalan cari makan!

Young, Wild & free!
Tanteknyee cam kak Ton! Ape rahsie akak ye?;p
Lepas dah pegi launching tu lepak-lepak dulu makan kat  HAYAKICAFE di Platinum Walk. Ingat ke restoran Jepun ke Korea ke, rupenye masakan Kelantan. Makanan dia sume sedap. Klu datang sini kene try desert Mango Rock! Best!

Kembar aku!..Nanad & Nana...hahaaa;p
Jom kite jalan-jalan cari pasal kat i-city Shah Alam. Sebenarnye tak plan pun nak datang sini. Saturday nite kan, apalagi ladies nite la. Hahaaa. Skang macam2 dah ade kat sini. Macam taman tema dah. Aku memang dah lame nak pegi Muzium Trick Art kat sini. Slalu datang tangkap-tangkap gambar kat lampu-lampu tu je. 

Welcome to i-city
Layan movie 5D dulu. RM 10 hingget. Citer Roller Coaster. Rase cam naik betul2 dengan kerusi goyang2, ade percik2 air, angin pastu ade rase geli2 skit kat tempat duduk dia macam kerusi urut tu. Kejap je dalam 7minit. Rase cam tak puas tengok dorang sume ni dok terjerit2 dalam tu..hahaaa..Aku cool je.

 Layan movie 5D
Heheee
Skang kita masuk Muzium Trick Art pun RM 10 hingget jugak, bersebelahan je dengan pawagam 5D ni. Yang aku tau muzium camni ni ade gak kat Jeju Island, Korea & Tokyo, Jepun.

Trick Art Museum @ i-City
You Can't Believe Your Eyes!
Diharap korang boleh hadam la dgn gambar2 yang berlambak selepas ni....Ni pun tak semua gambar coz tepon aku habis bateri tiba2.. heheh enjoyyy!!!!


Amik kasut dia!
New Leonardo Da Vinci. The Mona Lisa's Smile!
Opocot, tanjat Boboi!
Let's escape gang! Jangan bgtau bos! hahaa..
The Mirror Room
It's like you're my mirror, I'm lookin' right at the other half of me..

Adventure at ancient Egypt the Old Kingdom!


Panjat jangan tak panjat
Kasi Smackdown sampai pecah dinding! Power x??
Carefully crossing the Plank Bridge or U will fall into the dark abyss!...Gayat2!
Tokey Balak, pokcik kayo nih!
Red Bull! Nanti kene tanduk!
Oh my darling, angels!
Tiup besar lagi!
Sotong ni nakal! Bagi balik duit aku!!!
Tadah ikan
Bagi zirafah ni makan
Bagi Penyu ni makan
Splash!
Who am I?? I'm not Spiderman!
Aku keja perah susu lembu je!.Milkmaid...Kais pagi makan pagi minum susu ;p 
I'm on fire! Batman & Robin datang selamatkan aku!
Stairways to heaven....Jom2!
Lari!!! Gorilla mengamuk!
Vandalisme! heheeh...Lukisan tu pandang cam tak puas hati la..
Nasib bek aku bawak payung!!
Sediakan payung sebelum kene simbah air! hahaaaa
Curik makanan dorang!
Tongkang kami pecah kat tengah laut ni!
Tolong, ade Buaye!
Ahhh, Shark the man eater! Habis kene baham kepala!
Akuarium
Hasil kajian terkini dari seluruh dunia menunjukkan bahawa melihat trick art ni boleh merangsang otak manusia. Sape2 otak dah jammed sebab stress ke leh datang sini. Seni Trick ni mewujudkan ilusi bahawa objek yang digambarkan benar-benar wujud dan bukan hanya lukisan dua dimensi. 

Muslihat di Muzium Seni!

The pleasure of being deceived!


So amacam, dah hadam otak korang? hahaaa..Done list aku #36. Posing sampai xlarat nak posing dah kat muzium trick art ni..Mai la sini ramai2! Best! Yang penting pastikan korang bawak kamera dah siap cas penuh2..Kalau x rugi...hehe 




Kbai!!



Comments

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Hiking Gunung Datuk!

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya