Hidden Treasure Hunt


Assalamualaikum...


Hallo geng! 

Kita bersua lagi dalam edisi khas memburu harta karun!. Dulu aku pernah jugak wat entry pasal hunt ni klu korang ingat lagi la Treasure Hunt...hehehh..Kali ni kenape namenye hidden treasure hunt eh?? Ha...sebabnye bende nih sembunyi2 je...Orang2 tertentu je yang tau...Aku pun antara orang2 last yang dapat tau..Klu tak memang aku orang first yang register dulu...haha..

Semangat tak semangat kann!!......

Ni lah team aku!
Yeahh semangat akak ni pasang sticker! 
Sebelum start muke kasi ceria la kan...
Ohh demokk!
Mamat nih bace ikrar ke cover macho?? keh3
Sebelum flagoff, mesti ada baca ikrar supaya bawak kereta hati-hati & ikut peraturan jalan raya..Tapi tengok depa yang bawak kereta besor2 tu cam dok racing je kat highway...Keh3

Ready.....
Getset......
Go go go!
Ni la Tulips aka manual GPS
Tapi tulips ni macam ade salah skit coz banyak team yang sesat & tak jumpe tempat yang nak dituju + tak jumpe jawapan kat koordinat yang dia bagi....ermmmm...Takpun mungkin depa dok hidden klu koordinat untuk jawapan dia kot coz name pon hidden treasure hunt kan katenyerrr! hahaaa


Ni lah soalan-soalan tahap pecah tempurung kepala & menggelegak otak bak ang!.. Memang susah gler daripada edisi dulu tuh...Mungkin sebab kitaorang ni tahap amatur lagi kot, so xleh nak hadam sangat ngan soalan-soalan ni....hahaaa...Kene banyak lagi study pasal anagram & cara nak analisis soalan. Critical thinking!


No 13. Dimana Farisam sebenarnya??...Mana2 ce teka??.....Rupanya Farmasi!...hahaa

Berpeloh pikir jawapan nih!

No. 26, kami just agak2 name penyanyi tu Rafeah Buang coz ade klu penyanyi 60' an & buang...Tapi sepanjang jalan xde plak jumpe signboard ape2 yang kene mengena ngn klu ni..So kitaorg pon menggogle kat sekitar tempat situ & keluar Klinik Rafeah..Tengok2 memang betul jawapan tu..hahaa

Memang bende paling penting if nak masuk hunt ni memang kene ade smart phone & internet coverage baek punye! mih3

No.29 Aloha!

Cari signboard mana yang ade gambar2 ni...melilau dok cari oiii!

Ni soalan2 macam nak amik lesen dulu2...hahaa




Ni memang soalan bonus la, sape2 yang memang dok kat Johor...Nama2 tempat sekitar Johor..Memang ade yang tak pernah dengar langsung...Baru tau ade name tempat tu 'Kelapa Sawit'...Mentang2 ni under SD Plantation kan...keh3


Ni memang tahap dewa punye soalan untuk cari barang treasure ni..Kene pikir kat luar kotak k! Macam yang atas skali tu, kitaorang jenuh dok pikir 'within the head'....Dalam kepala ade ape??? Ade otak la, tempurung kepala la, urat kepala la....& segale bende2 yang sampai xleh pikir dah coz memang dah lemau dah dalam kete otw nak sampai dari Ara Damansara ke Johor ni..Jaoh woo...Barang yang kitaorang cari pun mengarut je...hahaa..


Nak tau jawapan dia?? KEPALA = buang k & a = EPAL

Jawapan2 ade kat Signbord2 sepanjang jalan ni

Malam time for dinner & bagi hadiah..

Ade tarian kuda kepang & zapin
This girl is on fire! Layan R&B & Jazz....Rasa macam kat Hardrock cafe plak..hehe
Menu dia chinese food...ermm not my taste la....
Nampaknye kali ni xdak ong la group kami....Lucky draw pun xberape nak luck...huarghhh! 

T_______T


Tak pelah yang penting kite enjoy & dapat lepak hotel kerlas kau Jah! miahahaa...Now jom jalan-jalan kat sekitar JB ni..

Kocik2 cito2 mau jadik pianist macam Maksim! ;p
Gud bye Thistle! Till we meet again...
JB Waterfront City
Belakang tu je Singapore!
Ahhh....cintaku tertinggal di seberang tambak Johor!....XOXO
Legoland!
Tadaaa!
Yeayyy!
JPO
KBye!

 Walaupun kitaorang tak menang kali ni, tapi tetap fun, steady, kadang2 biol skit & happy sepanjang hunt ni..Akak2 ni memang sempoi & sporting habis! Thanks sebab ajak join group nih, klu tak memang kempunan la aku nak masuk treasure hunt ni...keh3..



Toodles!



Comments

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya

Hiking Gunung Datuk!

Thailand part 6 - Jim Thompson Farm

Castella Cafe, Gerik, Perak!