Main khemah-khemah di Pantai PD



Assalamualaikum...



Hello3!...Kali ni, aku & da gang mau main khemah-khemah & lepak melepak di tepi pantai sambil layan deruan ombak!...Kitaorang berkhemah sambil berpiknik di kawasan pantai paling popular di bahagian pantai barat, Pantai Saujana di Batu 4 Jalan Pantai Port Dickson.

kita enjoy!






Peace!
Hye!

Sampai je kat pantai, pergi melawat kawasan dulu. Usha2 port baek punye nak pacak khemah...hehehh


Si anis terus tak sabo masuk dalam air!...hahaa
Me & da gang & budak kecik gang...mih3!

Ini kali pertama kitaorang berkhemah di tepi pantai yang indah~.... Ku duduk seorang diri~ lalalaa....eh tak dok ramai-ramai lah!...Saje nak release stress pergi jauh skit dari kesibukan kotaraya KL..hahaa

deretan khemah2 
 Kitaorang pacak lebih kurang 6-7 khemah. Kawasan yang kitaorang pilih memang stategik. Betul2 depan laut, bawah pokok, so tak de la panas sangat & tak berapa jauh jugak dengan tandas.

Lela, Nadz & Meera
Semangat nau depa ni mengukur nak wat layang-layang...
Siap pakai pita pengukur tuh!...Bape inci eh nak wat basi layang2?? erk..keh3
Tu dia depa sedang beraksi di tengah panasss!....Bukak2 langkah..hahaa
Yeay2! Jom mandi laut!
Istana pasir
Unggun api dah siap!
kite bako ~ kite bako!

 Aktiviti yang ditunggu2, berBBQ sambil diselitkan dengan aktiviti berborak kosong dan bergelak tawa sambil mengira bintang kat langit. Hahaaaa....

Main masak-masak
Yeah, mase untuk berexperimentasi dengan DSLR & lampu picit untuk menghasilkan aku punye masterpiece light graffiti! heheee

Nadz
Mira
Fiqa
Anis
Lela
Mase nak tido, langit kelihatan mendung dan angin pun segan-segan je bertiup, kadang ada kadang tak ada. Kitaorang agak kepanasan jugaklah malam itu dengan nyamuk tergiang2. hehehh...


Nasib bek bangun pagi khemah tak kene hanyut coz air laut memang naik. Tapi memang syok r pagi2 kene angin bayu laut yang memang sepoi-sepoi bahase!


Cantik giler view pagi-pagi ni!...


Sambung lagi bakor menbakor...hehehhh
In memory....
Feeling2 Ombak Rindu!......phuii.....hahaa
Bye2 pantai PD...till we meet again!

In a nutshell, berkhemah tepi pantai memang enjoy. Mendengar deruan ombak yang menghinggapi pantai je dah mengujakan. Apetah lagi main air laut sampai muke jadi gelap...hahaa...


Till then, XOXO guys!




Comments

  1. Assalamualaikum..
    Baru nak blog walking kat sini.. seronok nyer khemah di tepi pantai.. untung dapat tempat cantik.. by the way angin tak kuat ke tekan khemah tu?? Salam Kenal dari saya.. http://timetravelafif.blogspot.com/2013/07/update-of-my-self-doha-qatar.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai, salam kenal..angin kencang waktu pagi2..coz air laut tengah nak naik..khemah goyang jugak r..hehehh..tp tu yg best!

      Delete
  2. boleh buat unggun api ke? pengawal pantai tak marah ke? hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je..kat situ xde pun pengawal pantai..hahaa..yg ade byk mat rempit je..keh3

      Delete
  3. salam. hai nk tnyeee. khemah tu sewa ke sendiri punya?

    ReplyDelete
  4. wow mcm best jer camping kt situ.. nti nk pegi jugakla :D

    salam singgah dari http://www.akuseorangtraveler.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tempat favorite, masa tinggal di KL boleh kata setahun dua kali camping kat sini, bila dah pindah Ipoh dapat camping sekali setahun kat sini, kemudahan dekat, tandas awam dekat Petronas station dekat gerai makan dekat jalan raya dekat KFC dekat pasar malam dekat (Sabtu ), balai polis dan JPam pun dekat. Cuma ada satu yg negatif budak motor buat bising tengah malam kalau ada public holiday. Nak show off la.. Bila orang ramai..

      Delete
    2. Samsudin armawan, minta maaf sy nak tanya, safety kat sana okay x untuk familly? malam2 minggu ada mat2 rempit ke?

      Delete
  5. Safety alhamdulillah ok setakat ni .masalah mat rempit buat bising rem motor tengah malam tu lah yg perit telinga. Kalau boleh jangan camping time malam menyambut tahun baru .lagi bising beratus motor rem kat area tu. Mereka berhenti isi petrol kat stesen Petronas pun mereka rem ramai ramai sampai penuh asap dalam area stesen Petronas tu. Tapi tentang dalam kawasan camping sampai tengah malam pun ada majlis bandaran jaga .tak boleh parking kenderaan dalam kawasan . Sidai pakaian luar kawasan khemah sendiri kena saman . Tu setakat yg pernah saya camping dipantai saujana. Tapi pantai saujana memang Tetap dihati. Sekarang ni majlis bandaran dah upgrade sikit kat tapak tu .

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

Bukit Larut Taiping

Bukit Gasing 2.0

Snowalk i-City

Hiking Gunung Datuk!

DENAI TIGA PUTERI

Hiking Bukit Kutu

Javatrip part 2 : Muzium Angkut

HIKING KE PINE TREE HILL & TWIN PEAK!