Main khemah-khemah di Pantai PD



Assalamualaikum...



Hello3!...Kali ni, aku & da gang mau main khemah-khemah & lepak melepak di tepi pantai sambil layan deruan ombak!...Kitaorang berkhemah sambil berpiknik di kawasan pantai paling popular di bahagian pantai barat, Pantai Saujana di Batu 4 Jalan Pantai Port Dickson.

kita enjoy!






Peace!
Hye!

Sampai je kat pantai, pergi melawat kawasan dulu. Usha2 port baek punye nak pacak khemah...hehehh


Si anis terus tak sabo masuk dalam air!...hahaa
Me & da gang & budak kecik gang...mih3!

Ini kali pertama kitaorang berkhemah di tepi pantai yang indah~.... Ku duduk seorang diri~ lalalaa....eh tak dok ramai-ramai lah!...Saje nak release stress pergi jauh skit dari kesibukan kotaraya KL..hahaa

deretan khemah2 
 Kitaorang pacak lebih kurang 6-7 khemah. Kawasan yang kitaorang pilih memang stategik. Betul2 depan laut, bawah pokok, so tak de la panas sangat & tak berapa jauh jugak dengan tandas.

Lela, Nadz & Meera
Semangat nau depa ni mengukur nak wat layang-layang...
Siap pakai pita pengukur tuh!...Bape inci eh nak wat basi layang2?? erk..keh3
Tu dia depa sedang beraksi di tengah panasss!....Bukak2 langkah..hahaa
Yeay2! Jom mandi laut!
Istana pasir
Unggun api dah siap!
kite bako ~ kite bako!

 Aktiviti yang ditunggu2, berBBQ sambil diselitkan dengan aktiviti berborak kosong dan bergelak tawa sambil mengira bintang kat langit. Hahaaaa....

Main masak-masak
Yeah, mase untuk berexperimentasi dengan DSLR & lampu picit untuk menghasilkan aku punye masterpiece light graffiti! heheee

Nadz
Mira
Fiqa
Anis
Lela
Mase nak tido, langit kelihatan mendung dan angin pun segan-segan je bertiup, kadang ada kadang tak ada. Kitaorang agak kepanasan jugaklah malam itu dengan nyamuk tergiang2. hehehh...


Nasib bek bangun pagi khemah tak kene hanyut coz air laut memang naik. Tapi memang syok r pagi2 kene angin bayu laut yang memang sepoi-sepoi bahase!


Cantik giler view pagi-pagi ni!...


Sambung lagi bakor menbakor...hehehhh
In memory....
Feeling2 Ombak Rindu!......phuii.....hahaa
Bye2 pantai PD...till we meet again!

In a nutshell, berkhemah tepi pantai memang enjoy. Mendengar deruan ombak yang menghinggapi pantai je dah mengujakan. Apetah lagi main air laut sampai muke jadi gelap...hahaa...


Till then, XOXO guys!




Comments

  1. Assalamualaikum..
    Baru nak blog walking kat sini.. seronok nyer khemah di tepi pantai.. untung dapat tempat cantik.. by the way angin tak kuat ke tekan khemah tu?? Salam Kenal dari saya.. http://timetravelafif.blogspot.com/2013/07/update-of-my-self-doha-qatar.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai, salam kenal..angin kencang waktu pagi2..coz air laut tengah nak naik..khemah goyang jugak r..hehehh..tp tu yg best!

      Delete
  2. boleh buat unggun api ke? pengawal pantai tak marah ke? hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je..kat situ xde pun pengawal pantai..hahaa..yg ade byk mat rempit je..keh3

      Delete
  3. salam. hai nk tnyeee. khemah tu sewa ke sendiri punya?

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya

Hiking Gunung Datuk!

Thailand part 6 - Jim Thompson Farm

Castella Cafe, Gerik, Perak!