Movie Review : Escape Plan


Assalamualaikum...


Escape Plan?? Erm...macam best je. Dah la aku memang suke plan2 escapekan diri ni..hahaaa.


Jom terjah wayang layan citer nih!




Filem ni mengisahkan tentang Breslin (Stallone) yang tugasnya adalah untuk menguji tahap kekebalan sesebuah penjara terhadap banduan yang melarikan diri. 


Satu hari, beliau memdapat tawaran untuk menguji sebuah penjara rahsia CIA yang menempatkan penjenayah-penjenayah antarabangsa yang merbahaya. Namun tanpa disangka sebelum menjalankan tugasan ini beliau diculik, dan semua alat pengesan padanya telah dimusnahkan.


Oleh sebab itu, pasukan “backup” yang bekerja dengannya tidak dapat mengesan Breslin dan dalam keadan separa sedar, beliau dibawa ke penjara tersebut yang tidak diketahui lokasinya. Di situ dia berjumpa dengan Rottmayer (Schwarzenegger) dan bersama-sama merancang melepaskan diri.


Ni macam cerita 'Prison Break' versi Rambo + Terminator! Gandingan mantap 2 lejen ni memang Wowwww, mantops & meletops uolls! Memang filem wajib tontonlah. Disebalik plan & strategy yang dasyat nak melarikan diri, ade jugak aksi2 lucu dorang ni...hehee...

Layan trailer movie ni dulu...



Sekian, jom escape beramai2!.....


Kbye!



Comments

  1. Kawan saya ajak g tengok jugak... Tapi lom berkesempatan lagi hehehhee

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Hiking Gunung Datuk!

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya