Maternity Photoshoot


Assalamualaikum


Macam dah lama sis tak bersiaran. hahaaa.. Almaklumlah dah sarat bawa perut! Dah nak masuk 38 minggu. Nervous pula rasa!


Jadi bagi mengabadikan kenangan indah masa mengandung ni (perut boyot), sis pun ajak la hubby nak buat maternity photoshoot. Biasala lah teruja nak sambut first baby kan.. hihii.. Mula-mula sis ingat nak buat outdoor kat taman. 

Tapi memandangkan sis pun dah tak larat nak jalan kaki jauh-jauh pusing taman, so kami nak buat indoor je la. Lagipun kalau kat luar nanti berkicap panas! Cair mekap sis... ehhh.. hahaa 


Kalau korang berminat nak shoot kat sini boleh usha page ni :



Photographer nya pun sangat sempoi. Bro Wadi. Dia banyak bagi tunjuk ajar dan idea nak posing macam mana. So xde la rasa kekok sangat depan kamera. hahaa


Shoot ni sebagai kenang-kenangan untuk 1st time merasa nikmat mengandung. Nanti anak dah keluar boleh kasi tengok :P Maybe boleh jadi jugak idea untuk korang nak shoot nanti ke. Mana tauu.

Jom layan gambar. Entry kali ni lebih kepada entry bergambar je.. :)









Assalamualaikum baby mama dan abah!


OMG sis rasa chubby teroks! hahaa.. Berat pun dah naik 10 kilo nih


Muka, tangan, kaki sis semua dah kembang & bengkak. Uhukkk







Stokin cinonet baby..













My tummy :)






Ya Allah, peliharalah anak ini selama ia berada di dalam perutku dan sihatkanlah dia,

Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal.

Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.


Amin!


In a nutshell, counting days......


"A grand adventure is about to begin."


Comments

Popular posts from this blog

Air Terjun Lepoh, Hulu Langat

TASIK RIMBA BAYU

DENAI TIGA PUTERI

Gunung Hitam, Hulu Langat

Asykar Pencen!

Movie yang best boleh layan masa PKP

Bukit Gasing 2.0

Bukit Botak