Aleesa Balik Kampung



Assalamualaikum


Lamanya tak balik kampung mertua di Benut, Johor. Rasa last tahun lepas masa bulan 7 tak silap lepas habis PKP 1.0. Masa tu sis belum pregnant pun lagi. Lepas tu start tahun 2021 pun dah PKP balik. 

Ni sampai la Aleesa dah masuk 6 bulan baru la berkesempatan untuk pulang ke kampung sempena cuti Deepavali haritu. First time juga Aleesa jumpa dengan sepupu-sepapat, uncle2 & onty2 yang lain.




First time juga bawa budak ni jalan jauh. Sepanjang perjalanan dia ok takde meragam pun. Mana taknya, selesa dok dalam carseat sampai tertidur. Nyenyak betul 5 jam perjalanan dok tidur. hahaa




Seronok betul dia kat kampung ramai yang dok melayan. Semua geram nak dukung budak debab ni & picit pipi dia. hahaa.. Tak de buat hal merengek ke menangis ke apa sepanjang seminggu kat kampung. Baik ehh.. 

Bila dah balik umah dah tak de orang melayan, dah kuar balik perangai merengek dia. hahaa. Banyak akai dah budak nih! yihhhh



Syok dia join mandi kolam dengan sepupu dia semua 12 orang. Phewww huru hara riuh rendah umah atok. hahaa.. Almaklumlah semuanya kecik-kecik umur antara 3, 4 & 5 tahun yang paling ramai.


Habis kena gomol pipi dia! hahaa




Pandai makan buah-buahan






Sepupu2 dia dok ngajar tup2 dah pandai dah tepuk amai-amai! Mama is proud! hehehh


Anje atok dia..


Jom jalan-jalan ke Desaru


excited lalu jambatan Sungai Johor... yuhuuu (abaikan panda2 tuh)







cute smile!
















Muka cuak ke sis? hahaa




First time juga Aleesa mandi laut. Tapi dia takut. hahaa.. Mungkin sebab ombak kuat. Sebelum ni kemain kalau mandi dalam besen tu berkocak air seronok sampai tak mau keluar dalam bilik air. Ni mandi laut nangis pulak. Maybe laut ni luas sangat.. hehee




Sama x muka mama & Aleesa.. hehehh





Padu ombak dia! woahhh





Suka dia jilat air laut rasa masin... hahaa







Tengok macam dah mabuk laut budak nih! hahaa


Budak boolat!



Terdamparrrrr


Cian dia penat mandi laut! hehee


Lepas dah mandi terus pengsan... Layan tepi laut angin sepoi-spoi bahasa la katakan.


Nyenyak dia tidur ye


Hari-hari bangun awal pukul 6.30 pagi. Weekend pon bangun awal. Dia ingat macam nak g school kot. hahaa


Pinjam beskal kak Hana




Hamboi2 ade bunge la kat telinga dia.



Lepas tu bawak jalan-jalan naik motor. Tengok ayam, burung, ikan pokok kat kampung. Happy betul dia. Ok next time kita balik kampung lagi ye!



In a nutshell, till we meet again!



 

Comments

Popular posts from this blog

DENAI TIGA PUTERI

Pengalaman Bersalin

Castella Cafe, Gerik, Perak!

Layan tangga Batu Caves!

Taman Tasik Perdana KL

Hiking Gunung Berembun & Telapak Burok

Bukit Larut Taiping

Bukit Marak, Kelantan