KL Fabulous Food Hunt 2013


Assalamualaikum.....


KL Fabulous Food Hunt 2013 is back!!!

Yeah, acara yang ditunggu-tunggu sepanjang tahun dah tiba! Ni adalah kali kedua aku masuk food hunt ni. Leh usha2 yang taon lepas punye kat sini KLFFH2012. 

Kali ni aku ajak lagi ramai geng yang memang kuat makan + pelahap untuk masuk race ni...hahaaa


Let the race begin!...

Ni team aku Pishang Goreng Panazzzz!

Ni geng budak sekolah aku, depa pun nak nama pishang jugak.hahaa...
Team Pishang Hunter!!
'PH' VS 'PGP'...Apa da, nama aku salah eja nih!...sejak bile aku jadi Rira??
cam gegurl sangat!
Musz dah macam ketua kumpulan nasyid jerr! kur kur kur....
Friends vs Foe....We will shoot them! hahaaa
Kami Diana, Faizah, Nadz, Yus & kami lapar!...hahaaa
Lets get Started!
Tahun ni starting point di Malaysian Tourism Centre (Matic), Jalan Ampang.


Briefing session...fokus2!
Flag off @ 11.15am...Malaysia boleh!!!

Ni pasport kitaorang, team Pishang Goreng Panazzz no 98. So sebelum start, kene plan la nak pegi checkpoint mana dulu...supaya xpayah nak ulang alik...Kat sini team masing2 ade strategy asalkan suma task complete.



Ni soalan treasure. Kene amik gambar, terus upload kt fb & tag team member. Ni sebenarnya cara dorang nak promote NST KLFFH2013 ni..


Ni jawapan dia kene cari dalam paper NST. Jenuh gak dok nak selak selai2 paper tu...huhh


 So kami decide pergi checkpoint yang dekat2 dulu..Berlari2 cari teksi tapi xde plak di saat2 genting nih..Semua dok berebut2 ngan team lain..kitaorang pun nek train dulu ke wangsa maju..Turun je train, ha kat sini berlambak teksi..ktaorang terus ke checkpoint first kat NZ Curry House.

CP1 - NZ CURRY HOUSE

Lokasi : Seksyen 5, Wangsa Maju
Tugas  : Makan 2 keping roti canai + teh tarik



CP2 - EN TAN KOPITIAM MUSLIM

Lokasi : Jalan Rampai Niaga 4
Tugas : makan 2 keping roti + kopi O panazzzz mendidih!

Bro kat belakang tu tengah mengaum pekena kopi mendidih!...hahaa...
Yus stay relaks je..

CP3 - MEE KETAM KL

Lokasi : Jalan Dato Keramat
Tugas : makan semangkok mee ketam + air sirap

Sedap gak mee ketam nih sampai tumpah2 abih aku makan..Tak dapat nak menikmati sangat lah coz tengah racing..Naseb tak tercekik jerr! ..keh3

CP4 - SHAZANA PAU

Lokasi : Kampung Baru
Tugas : makan 2 bijik pau + air kopi panazzz



Tuang teh panas atas pinggan kasi sejuk!..hehehh

CP5 - RESTORAN NASI AYAM KAMPUNG A HASSAN

Lokasi: Velodrom, Cheras
Tugas : Makan nasi putih, ayam kampung goreng, budu, petai, ulam raja +                 teh limau ais

Makan sambil nangis, tangkap leleh coz tergigit cili T___T
Ni makan gaya hamster yang sedang kelaparan!...hahaa

CP6 - RESTORAN SAMRE

Lokasi : Jalan Pantai Dalam
Tugas : makan nasi lauk kari kambing, sambal belacan, taugeh + air sejuk

Steady gulai kawah kambing..Laju gak si faizah ni melahap!...hahaa

CP7 - ROJAK & CENDOL SALLEH

Lokasi : Jalan Maarof
Tugas : makan cendol & rojak mamak

Panazz2 ni pekena cendoi memang terbaikk! Terliuq plak!...hahaaa

CP8 - CENTRAL MARKET

Lokasi : Pintu depan CM
Tugas : makan nasi lemak Pak Nasser, satay ayam 6 cucuk, nasi himpit + air

Aih masinnye nasi lemak nih!...
Ni flight punye makanan ni tapi makan kat atas darat..:p hahaa

Rasenye ni makanan yang paling banyak kene habiskan. Kene plak time turn aku. adehhh!. Tanpa nak segan ke hape ke, aku pun makan dengan gelojohnye sampai bersepah 1 meja tu, tak pandang kiri kanan dah..senak mak aih, pastu terus berlari2!... Sempotttt~ mak nak!


CP9 - HOTEL SERI PASIFIC

Lokasi : Jalan Putra
Tugas : makan sup tauhu pedas + aiskrim potong + 100plus

Ni last checkpoint! Counting the clock...go go go!
Ni task untuk soalan treasure tu..amik team photo di Stesen LRT Jelatek
Ni la rupe stamp bile dah habis buat satu task tuh..
Kat tangan pun kene cop jugak supaya orang yang dah
 buat task tu xleh buat lagi kat chekpoint lain..

Semua foodies bejaya sampai di finish line @ Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur! Burp~ kenyang!!!...

Pishang Hunter ade luck jugak!
Pishang Goreng Panazzz, panazz hati jerrr!...;p
Ingat ke dapat la tiket pergi australia ke korea ke...T___T
Muke excited sampai pegang sijil pun terbalik..;) keh3

Ni antara team2 yang berjaya mencuri perhatian ramai..

3 Kampung Boys & A French Man
The only one mat salleh yang join race nih!..hehehh

8TV Quickie Team
Sempat jugak tegur pengacara yang memang kuat makan nih 'Best in the World' 8TV, Razif Hashim.. Seorang yang sempoi & sporting! ;)

Team Afro
Geng Gelojoh dengan topi chef ade sudu & garfu...kreatif!
Otw balik sambung lagi food hunt cari dessert yang sweet2..
Aiskrim waffle & banana split..Barulah Pishangggg!;)...mih3

In a nutshell, KL fabulous food hunt tahun ni memang lagi best, makanan yang lagi gempak & banyak hadiah2 yang awesome! Thanks a lot to abang teksi yang memang sporting & leh bawak teksi laju-laju gaya ferrari dah. Naseb tak kene saman jerrr!..hahaa... To my team member, taon depan kite pulun lagi k! Nak ajak lagi ramai geng kasi meriah...

So sape mau join???!...hehee..



Toodles!





Comments

  1. bestnya asik makan je haha
    nnt free singgahlah blog noly ye
    www.nolyanna.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya

Hiking Gunung Datuk!

Thailand part 6 - Jim Thompson Farm

Castella Cafe, Gerik, Perak!