Lavender Garden




Assalamualaikum....


Welcome to Lavender Garden!



Lavender Garden ni terletak di Cameron Highland iaitu di Tringkap ke arah Brinchang. Kalau melalui Simpang Pulai, Lavender Garden ini berada di sebelah kanan korang. Lavender Garden ni merupakan taman bunga, dengan landskap yang sangat menarik dan kreatif. Antara bunga yang ditanam adalah bunga Lavender, Daisy sunflower, chrysanthemum & banyak lagi.


Pintu masuk Lavender Garden

Waktu Operasi
Setiap hari : 9 pg -6 ptg

Harga Tiket
Dewasa : RM 5
Kanak-kanak: RM 3




Masa kat pintu masuk, pekerja taman tu akan amek gambar dan korang boleh beli gambar yang siap diframe di pintu keluar taman ni dengan harga RM15.

Love lock @ Lavender Garden

Kat sini, ade jugak wishing love lock. Nak luv lock ngn spe plak kali ni ye? ekekee... ;p


Ade rumah2 kecik yg cute!... macam rumah burung...
Santeknyerr vungeee!

Jom layan gambar-gambar kat Lavender Garden ni. 


koleksi foto2 polaroid photoshoot
Verangan macam ala2 kat obersea!....;p hehehhh

pokok petunia cantik kaler pink 



Kasut Phua Chu Kang!... semua di buat pasu dah aihhhh. hahaa

Bahagian atas taman ni, ada tapak semaian bunga daisy. Boleh petik sendiri dengan harga RM2.00 sekuntum. Seriously cantik giler bunga-bunga daisy ni!

memetik bunge di taman

Ada macam-macam warna antaranya kuning, putih, pink, merah, oranje dan macam-macam lagi. Bajet cam kat Holland plak!... hahaa... Bunga ni boleh bertahan dalam seminggu ikut penjagaan kita.


hati sedang berbunga2! chewahhh!


Bunga daisy adalah sejenis bunga yang sangat cantik yang berasal dari kawasan utara dan tengah Eropah. Perkataan daisy membawa maksud "mula kembang pada waktu terbit fajar". 

romantika de amor! hehee

Bunga ini tergolong dalam keluarga bunga Compositae (sekuntum bunganya terdiri daripada banyak kuntum-kuntum kecil). Bunga daisy melambangkan keikhlasan, kesetiaan dan kesucian. 



tadaaaa!
pandangan dari atas

Bahagian paling atas pulak ade cafe & kebun strawberry. Kat sini, kita boleh petik sendiri buah strawberry tu.



Office diorang pun menarik. Macam castle.

Lepak sat, penat berjalan!

 Dalam hati ade taman! Krik3....

phewwittt!....
 Flower blooming

In a nutshell, kalau datang ke Cameron Highland, jangan lupe singgah di Lavender Garden!


kbye!

Comments

  1. Bestnya nmpk. hopefully one day dpt pergi sini jugak :)

    Jom ramai2 kita berombak di Buffet Ramadhan Casa Ombak XD

    ReplyDelete
  2. serious sgt cantik pemndgn dekt situ..
    mber2 pernah pergi and ckap memang sonok kt situ..
    ayie je sampai lg.. hhe

    ReplyDelete
  3. i have been there before too! indeed a very nice place! :)

    http://spelljourney.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Sebelum ni gi cameron xpernah lg jumpa tmpt ni

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya

Hiking Gunung Datuk!

Thailand part 6 - Jim Thompson Farm

Castella Cafe, Gerik, Perak!