Denai 3 puteri 2.0


Assalamualaikum


Setelah lama tak bersua gaisss! I'm back! 

Ni rentetan siri pendakian aku punya training sempena misi #roadtoXueshan.. 

Baru berkesempatan nak update! hehee



Aliran trafik di lebuhraya utama nampaknya bergerak lancar setakat jam 5 petang ini! Sekian dilaporkan lintas langsung dari Sri pentas Denai TV3 puteri.... ehh..:p (dulu cita-cita nak jadi pembaca berita/wartawan) hahaaa


Ni kali kedua aku mendaki di Denai 3 puteri. 

my previous hike :



Terjumpa pula gogo trip lepas, 'Min Hoota' masa pi Gunung Besar Hantu kat sini.. Adakah ini jowdohhh awaaa?? hahaa


My training partner for today, Cik Misi aka Misz Nurie. Missing Abi!


Pokok yang paling besar yang ada kat dalam hutan bandar ni.


My lil sis, Isha aka bebbi

Adakah ini 3 puterinya?? ehehhh


Apa yang dapat aku simpulkan, perjalanan ke puncak ni dah banyak trek yang berubah. Rasa macam lagi jauh dari yang first time aku pernah sampai dulu. Mungkin sebab aku dah lama tak datang sini kot. hehee.. 

Ada beberapa route yang dia telah tutup. Mungkin sebab ada beberapa sarang ular tedung selar yang aku dengar sebelum ni dan juga ada beberapa batang pokok besar yang tumbang. Tapi route dia sekarang lebih clear dan ada penambahbaikan dari segi tangga-tangga yang dibina dari kayu yang disusun rapi dan lebih selamat.


Finally lebih kurang 2 jam juga baru sampai kat puncak ni.. Memang santai terok nih, sambil sepak-sepak daun katanya! hahaaa... Laju-laju pon nak pi mana gaiss?? :p

Jumpa lagi Min Hoota & the geng kat puncak. hahaa.. Sempat la kupas bawang pasal isu-isu semasa.



Buat apa bertapa tengah panas tu ohoiiii! hahaaa
Penampakan entiti yang sedang mencangkung disebalik singboard!

Feeling sexy! Lol :p

i believe i can fly! yuhuuu....


View still awesome!


Ok done berkicap for today! Jom balik! 
Mak dah panggil suh pulang!



In a nutshell, so guys enjoy your hiking in Denai 3 puteri!
 See ya in the next training!


Adiosss...







Comments

Popular posts from this blog

DENAI TIGA PUTERI

Taman Saujana Hijau, Putrajaya

Air Terjun Lepoh, Hulu Langat

Bukit Gasing 2.0

Castella Cafe, Gerik, Perak!

Bukit Keluang, Besut

Hiking Gunung Berembun & Telapak Burok

Bukit Botak