Kuantan Getaway


Assalamualaikum

Apa khabar semua fans nutshell?? gittewww... hahaaa
Dah lamanya tak pergi jalan-jalan kan. So harini sis nak bawak korang tengok apa yang menarik kat Kuantan ni.


Watak utama semua telah beralih kepada si kecik ni. hahaaa


Kami stay di Rumah Rehat Mara Kuantan. Untung orang yang kerja under Mara boleh book rumah Mara kat seluruh Malaysia. Harga pun murah RM50 satu malam. Pheww mana nak dapat?? Hotel bajet pun dah RM70-80 1 malam. Ni dapat homestay 3 bilik siap ade dapur boleh masak-masak lagi.



Siap ada Gazebo leh lepak2 kat luar



Kami datang waktu pagi ok lagi. Dah start tenghari & petang memang jem gler nak masuk sini lagi-lagi waktu cuti hujung minggu.


Lepak kat Teluk Cempedak sambil makan aiskrim. yummeh


Alooo meragam plak dia



Sedapnya air bluberry yogurt tu.. Teringat pulak



Tapau jer beli Mango cake kat Kula Cakes sebab teringin. Manis letingggg... 


Ada street art kat lorong belakang dekat Kula Cakes tu


Hallu??




Petang tu lepak kat Pantai Gelora kat belakang homestay jer.


Pandai ye dak kecik ni OOTD. hehee



Geram la kat budak ni! hahaa




Nak bawak dak ni main kereta lampu2 dia tidur plak.. Penat betul tu main kat pantai petang tadi kot. hehee


Ha bangun dah




Tiket RM15. Rasa macam agak mahal sebab biasa jer pun. Ingat menara dia leh berpusing ke. hahaa


Kito mari nok ko suasano jah. hahaa


View lawa la malam-malam ni.




Anak fruits kiut jer sume!


Kuantan 188 checked!



with mak & abah mertua


Paling padu katanya..


Singgah makan patin tempoyak di Gobang Maju, Temerloh



pilih la nak bayo kat tol mana. Lorong RFID xdop plak. hehehh



Makan-makan


Excuse my pipi yang dah tembun. hahaa.. nak kena start hiking balik ni.. ermm



Singgah di kedai kopi Empat Petang di Temerloh. Teringat plak dengan cookies dia yang sedap macam kat subway.. uhukk


Antara menu yang ditawarkan seperti Kopi Susu Latte - Klasik, Salted Caramel, Gula Kabung, Vanilla dan Roasted Hazelnut.


ok masalah kau bukan masalahku... hahaa


In a nutshell, itu je lah cerita ringkas jalan-jalan di Kuantan. Bila dah ada anak ni, sis xde la nak explore sangat kalau pergi jalan-jalan. Just enjoy jer sebab ikut mood budak kecik ni. hahaa




Comments

Popular posts from this blog

DENAI TIGA PUTERI

Gunung Silipat, Betong Thailand

Hiking Gunung Datuk!

Air Terjun Lepoh, Hulu Langat

Asykar Pencen!

Part 1 : Pendakian ke Kem Baha

Pengalaman Bersalin

Hiking Gunung Berembun & Telapak Burok