Fashion Show


Assalamualaikum...


Kali ni kita ke Jitra, Kedahh bagi mengikuti Pertandingan Fesyen dari seluruh Malaysia.


Let's check it out yaw!

Peserta pertama...tu dia haih penuh photographer kat depan tuh...
Nervous mak!
Colour block
Tema colourful fantasy

Konsep bagi pertandingan ini adalah ' Sulaman itu menawan'. Tengoklah sulaman dorang, sangat menawan kau! Menangis ;p


Setiap designer perlu menghasilkan 2 pasang rekaan baju iaitu gaya kasual untuk pakaian siang dan glamour untuk malam dengan menitikberatkan aspek sulaman dalam setiap pakaian.


Feeling2 macam Project Runway Malaysia ;) ..hahaa


Tema kumbang lady bug
Wowww sexy!

Tema burung merak
Korean style

Wowwww!.... Saingan semua memang hebat-hebat belaka! Sulaman tangan terdiri daripada sulaman benang, manik dan reben yang sangat cantik, halus dan unik! Memang kreatif.

Tema batik

Besaqnya bunga cik kak! Bak mai sekuntum...hehee



Sulaman di atas draping...Awesome!

 Tema bulu2 & tribal


 Pakaian ni dipilih sebagai Pemenang Khas Anugerah Pilihan Juri
Pemenang pertama dari  Bandar Tun Razak, Kuala Lumpur

Ni la team kami bersama designer!

kasi tembakk! hahaa

Dah habis event, lepak2 dulu kat kedai makan. Terjumpa plak Fahrin kat sini...miahahaa... Tengah shooting drama ke bang?? 

Rupanya2nya ni dia punye klon la...Sebijik ko! Depa yang lain dok buat2 syok nak ngorat dia...hahaa

muahhhhh!
In a nutshell, suatu pengalaman yang menarik terlibat secara langsung dalam fashion show. Slalu datang tengok je. hahaa..Bila dah masuk dalam industri ni baru tau macam mane kerja di sebalik tabir. Rase nervous, gelisah, berdebar, takut, cuak sume ade.. Memang tak tido berapa hari.. Nak siapkan baju, aksesori, raptai, mekap dan lain2...Looking forward for any fashion event la lepas ni...hehee


XOXO kbye!





Comments

Post a Comment

Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya

Hiking Gunung Datuk!