Cara nak ke USS




Assalamualaikum....



Ok sambung lagi trip backpack ke Kota Singa.


27 Disember 2014, Sabtu 9.30 am



Check in hostel ni pukul 12 tgh tapi kitaorang sampai awal sangat dalam pukul 9:30 pagi sebab nak kejar masa ke Universal Studio. Jadi lepas suma dah bersiap mandi, bersihkan diri , letak beg kat hostel ni kitaorang gerak ke Sentosa. 




Dari Little India kitorg amik MRT menuju ke stesen HarbourFront SGD 2.70. Aku dah decide nak beli Singapore Tourist Pass. So nanti senang bila naik mrt.. dia ala2 kad touch & go.. Kat Harbourfront ade jual.


Tempat Beli Singapore Tourist Pass






Beratur beli Singapore Tourist Pass.



Kalau nak tau lebih lanjut pasal pass ni leh bace kat sini... 




Aku decide amik yang Singapore Tourist Pass Plus coz yang ni korang tak payah pulangkan balik & valid sampai 5 tahun. Harga SDG 30 untuk 3 hari. Next time kalau datang Singapore lagi boleh top up jer.. Pastu korang boleh naik FUNVEE Open Top Bus Tour and a one-day Bubble Jet Ride (boat). Kalau yang lagi satu tu korang kene pulangkan balik & akan dapat balik deposit.



Lepas turun dari HarbourFront korang akan automatik berada di dalam shopping complex Vivo City dan korang akan naik ke tingkat atas sekali untuk amik train ke Sentosa Station.


Dah sampai sini ramai giler orang... kene beratur lagi.. Time ni dah pukul 12.00 dah.. pukul bape pulak nak masuk USS ni??


Kat sini pon kitaorang konpius gak camne nak ke USS. Disebabkan orang ramai, bersesak2 tak tau nak beli tiket kat mane... 

ok bertenang sume... walaupun hati gua dah panas!... hahaa

Last2 dapat jugak beli tiket ke Sentosa Station SGD 4.00 return tiket. 



So kalau nak ke USS, kene turun kat Waterfront station!


To be continued........



Previous entry :



Comments

  1. hai.. singgah sini .. bestnya gi singapore :))

    ReplyDelete
  2. wah, bestnye. sy n geng pun nk pergi sana.tapi asyik tertangguh jew..huhuhu
    jemput singgah blog sy =)

    ReplyDelete
  3. nice.. pandai awak bergmbr,, cantik la..guna phone apa gmbr?

    Ulat dalam Maggie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gune SJCAM SJ4000 wifi & kamera Lumix Panasonic

      Delete
  4. wahh...kena ada tahap kesabaran yang tinggi kalau kena Q sebegitu panjang dik, ekekeke.Takpelah, USS punya pasal yerk... hehe. salam kenal.
    ada masa, singgah la blog akk--- www.yayansmum.com

    ReplyDelete
  5. Hari tu saya pergi USS naik pakej bas dengan tiket sekali. Jadi, tak payah beratur mas anak beli tiket tu :)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum.. bestnya.. jenuh gak kan nak hadap beratur panjang camni. sheila dulu beli tiket online je, guna kredit kad.. member belikan sebab pergi in group blogger dulu

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Hiking Gunung Datuk!

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya