Helipad, Helilounge Bar KL



Assalamualaikum....


Korang pernah dengar tak Helipad? Ermmm... ape bende helipad tu eh??

Men sini aku nak bagitau spot yang thorbaekkk kalau nak usha view Keyell & nak layan sunset!... hehee

tadaaaa!!!... amazing view of Kuala Lumpur!
Helipad ni sebenarnye tempat landing Helikopter. Tempat-tempat helipad selalunya di atas bumbung2 bangunan atau di tempat yang lapang. Selalunya akan ditanda dengan bulatan yang di tengahnya ade huruf H atau huruf H je. Tapi skang tempat ni dah jadi satu tarikan yang menarik untuk spot melepak sambil minum2 & layan night view. Cool kan!

Twilight Zone!

Helipad ni dipanggil Helilounge bar terletak di tingkat 34 Menara KH, Jalan Sultan Ismail. Kalau nak naik atas ni, korang kene order air dulu... Meh sini gua nak bagi tau awal2, jangan terkezutt harga air dia segelas sampai RM25 hengget hokeyh! Perghhhh2.... demi nak tengok sunset! T__T.. Kitaorang konon nak jimat, nak share2 lah beli air.. Ermmm, tak boleh... huhuu... pastu konon2 nak order sky juice & mineral jer... pon tak hade!

Observation deck!
Lepas dah order air, pastu baru korang dibenarkan untuk naik ke rooftop dia. Nak naik ke rooftop ni tinggi jugak la kene naik tangga lebih kurang 2-3 tingkat. So tak payah la nak pakai heels 5 inci bagai.. koh3..

Menara KL dalam genggamanku! hahahhh
Kitaorang pergi masa cuti hari wilayah tu.. Pas balik keje jer terus shoot ke KL. Untunglarrr orang KL cuti. Memang heaven time ni jalan lengang giler.. hahaa.. Helipad ni pon start bukak kul 6 petang. Siang2 dia tak bukak coz helikopter nak mendarat. Start pukul 6 baru dia susun2 kerusi meja. Kitaorang sampai dalam 6.45 pastu nak cari parking pulak macam tak de je kat sekitar situ. Pastu kitaorang parking je la kat depan2 Menara KH tu dengan harga RM20 hengget! perghhh... padahal nak lepak kejap jer kot! ;p

breathtaking platform
Masa dah naik atas tu, memang dah ramai orang. Seat pon dah penuh, So kitaoang tangkap gambar dulu sambil layan sunset. Kalau tengok kat atas ni memang ramai mat2 salleh jer... sambil layan view sambil cuci mate... ;p hahaa...

Helipad!
cheers!
Pukul 6-9pm, 'happy hour' so korang boleh order air jus.


Abaikan rambut pontianak tuh... ;p
 skyscrapers & the night breeze
stunning 360-degree view of KL city
HELI




Alamat :

Menara KH
34th Floor, Jalan Sultan Ismail
Bukit Bintang
Kuala Lumpur


Operatio hours :

Mon-Wed, 6pm-12midnight; 
Thu, 6pm-2am; 
Fri-Sat, 6pm-3am


Comments

  1. heyya..blogwalking from a blogger n bbmer .. :D

    ReplyDelete
  2. perrgghh mahal betulll ....#visit and follow me on shukranzahari.blogspot.com ..Happy blogging

    ReplyDelete
  3. hai nak tanya. nak kene book dulu ke kalau kita nak lepak kat situ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak payah book. terus pergi jer... tapi kne datang awal lah

      Delete
  4. Kak nak tanya sikit . Air paling murah brape arr ? T.T . Lagi satu kita just order 1 air then boleh pergi atas ke mcm mne skrg ?

    ReplyDelete
  5. Average price makan kat sana berapa...?

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya

Hiking Gunung Datuk!

Thailand part 6 - Jim Thompson Farm

Castella Cafe, Gerik, Perak!