Titian Kanopi, Canopy Walkway FRIM



Assalamualaikum.....


Hari ni aku nak g hiking kat Frim untuk naik Canopy Walkway. Ni kali kedua aku pergi setelah 2 tahun dulu... Nak tau segala lebih lanjut pasal Canopy ni leh usha sini :



Fefeeling Autumn in my heart!... ;p


Info :

1. Bayaran masuk ke FRIM ialah RM5.00/kereta - caj dikenakan ikut kereta dan bilangan ahli dalam kereta. Contohnya kitaorang naik 3 orang satu kereta sorang RM2 so kene bayar RM6.00/entry. 

2. Untuk menaiki titian kanopi MESTI beli tiket masuk di kaunter Pusat Pekhidmatan Setempat (di zon D) yang berharga RM5.00/ person - nanti pegawai yang bertugas akan beri penerangan mengenai route yang akan dilalui.

3. Jangan lupa bawa minuman dan makanan secukupnya.


Gengster Frim nih! lol

Beratur beli tiket.


Canopy ni start bukak kaunter tiket dia pukul 9.30am. Kitaorang datang awal dalam kul 9. So sempat joging seround dulu kasi warm up... hehee
























Tu ade tanda merah


Titian kanopi ni dibina pada tahun 1992. Ada 5 titian kesemuanya. Setiap satu titian boleh menampung 3-4 orang pengunjung dalam satu masa. Di lantai titian ada tanda merah dan setiap orang mesti naik seorang demi seorang. So kene jaga jarak masing-masing bila berjalan kat titian tu. Tanda merah pada lantai bertujuan untuk membezakan jarak antara satu sama lain. 









Lepak jap kat platform






Sebenarnye kat Malaysia ni, ade banyak gak tempat yang ade canopy walk ni. Di Taman Negara Mulu terdapat titian gantung hutan hujan kanopi yang terpanjang di dunia. Perghhh... mesti lagi syok & gayat! Kat Poring Hot Spring di Kundasang, Taman Negara Pahang & Taman Negara Penang pun ade jugak! 


#followmeto





In a nutshell, selamat bercanopy walking!
Done my list #12 My bucket list!


Toodles!


Comments

  1. NK ikut x2

    blogwalking here..#nuffnangclick #happy blogging #shukranzahari.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Best2.. Next time boleh ke sn lg..

    ReplyDelete
  3. Mesti best kan? Yang pasti rasa gayat tengok titian tu :D
    Btw nice sharing ^_^

    ReplyDelete
  4. Memang tak buat lah ni. Gayat!! Mau menangis atas tu karang...

    ReplyDelete
  5. Keep updating your blog..very useful...:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya

Hiking Gunung Datuk!

Thailand part 6 - Jim Thompson Farm

Castella Cafe, Gerik, Perak!