Sunset di Bukit Batu Putih, PD



Assalamualaikum....


Baru-baru ni, company kitaorang ade buat staff retreat di Port Dickson. So dah alang-alang kat PD ni, kitaorang memang nak pergi hiking dekat Bukit Batu Putih. Memang dah lama teringin nak hiking kat sini lepas tengok gambar-gambar cun melecun kat group hiking.

Dengan 'main redah jerr', Bukit Batu Putih here we go!! 


Direction :

Kitaorang taip je Cape Rachado.  Lepas tu jumpa Ilham Resort. Bukit Batu Putih ni terletak di Hutan Rekreasi Tanjung Tuan, di mana pintu masuknya betul-betul sebelah Ilham Resort tu.

Main Entrance

My favourite hiking buddy yang memang sekepala, gila-gila & easy going! Ajak pi hiking sana-sini jom! hahaaa... ;p 


Laluan utama masuk hutan ni jalan tar. So mudahlah nak mendaki pada awalnya. Lepas tu kitaorang follow jer ade group depan kitaorang nih. Group bebudak Politeknik dari PD. Dorang jadi adik guide. hahaa...


Masuk jalan hutan pulak.


Trek memang agak santai cuma bila sampai di penghujung trek kena panjat bongkah batu untuk ke atas. Sikit jer pon. Dari pintu gerbang sampai puncak bukit tu hanyalah 30 minit. Peluh pon acah-acah jer nak keluar! hahaa


Statue Rio de Batu Putih! ;p

Yoga Master! hahaa

Sepetang di Bukit Batu Putih!

Sedang berkarya atas whiteboard!
Nadz Was Here!
Die Hard Fan : In a Nutshell! ;p
Ayu Was Here!

Bukit Batu Putih Checked!


360' view of the nearby seaside..


Dengan adik-adik guide yang cute!




Pandai jugak bebudak ni amik angle baekk! hahaa

Saranghaeyo!


Disebabkan kitaorang selalu pergi hiking berdua jer. So dengan ni kitaorang digelar #duohikers! hahaa.... ;p 

You need special shoes for hiking — and a bit of a special soul as well.
Terri Guillemets

#followmeto
#takemeto

Rasa nak terjun tiruk je dari atas nih. Nampak jernih je air laut biru ni..

Free Style!

Say you'll remember me
Standing in a nice dress,
Staring at the sunset, babe

Red lips and rosy cheeks
Say you'll see me again
Even if it's just in your
Wildest dreams......

Kiss the Sunset!

Layan sunset dengan view yang indah macam nih memang awesome! Tapi kitaorang tak tunggu pun saat matahari terbenam sepenuhnya. Kitaorang bergegas berjalan untuk keluar dari kawasan Rekreasi Tanjung Tuan ni sebelum Maghrib dan hari gelap.


In a Nutshell, kalau korang nak layan view laut yang cantik dengan pendakian yang santai, boleh la try hiking kat Bukit Batu Putih nih!



Till then, adios!















Comments

  1. is it an easy climb?

    ReplyDelete
  2. Salam, nak tanya. Kalau nak tengok sunset, kena gerak from pintu masuk pukul berapa?

    ReplyDelete
  3. easy hiking ke? ke macam broga sebab ada kawan semput tapi nak ikut jugak. agak agak on sunday ramai tak?

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya

Hiking Gunung Datuk!

Thailand part 6 - Jim Thompson Farm

Castella Cafe, Gerik, Perak!