Night Photoshoot


Assalamualaikum


Baru-baru ni, aku telah berkesempatan untuk join sesi foto-foto di Bukit Besi!


Edisi throwback :


Sama tapi tak serupa! hahaa


Strike a pose!




RASKA ADVENTURE ft SCAT ft HARAM


Good news untuk mereka Yang kaki bergambar.. Kami akan mengadakan photoshoot "Steelwool" dan "Led Light" Di Bukit Besi Alam Damai Cheras Pada 


Tarikh: 10/01/2020 

Masa: 9.00 mlm

Bayaran : Rm15/px (photshoot sahaja)

: RM20/pax (termasuk paracod)


Bayaran boleh dibuat melalui acc Maybank 114141405514 (Mohd Hardizan b. Mohd Arif)

dan boleh secara 'walk-in' bergantung kepada kekosongan slot mengambil gmbar yg ada.


๐Ÿ“ŒHasil Kutipan ini akan disumbangkan kepada sahabat outdoor kami yg terlibat dalam kemalangan tempoh hari Hanisah Baharuddin yang memerlukan kos pembedahan secepat mungkin...


Photographer by MR M




Itinerary Program Photoshoot

10hb January 2020 ( friday )

๐Ÿ”ธ8.30pm - Berkumpul di kedai mamak Al-Mashoor bersebelahan OCBC bank Alam Damai (Bukit Besi) 

๐Ÿ”ธ9.00pm - Start naik ke atas Bukit Besi

๐Ÿ”ธ9.30pm - Briefing sblm Mula penggambaran.

๐Ÿ”ธ 9.45pm - mula penggambaran 

๐Ÿ”ธ1.30am - Bersurai

(penambahan masa bergantung kepada jumlah penyertaan)

Tema dan pemakaian adalah pilihan anda sendiri kami Cuma sediakan khemah untuk buat bilik persalinan baju

๐Ÿ“Location waze: OCBC Alam Damai


p/s : Itinerary hanya sebagai rujukan bagi memudahkan perjalanan program kita. Sebarang perubahan bergantung kepada cuaca & keadaan semasa.



Lightning Photography


1. Baju terang peloles akan kelihatan lebih menarik berbanding baju gelap. 

2. Boleh pakai tuxedo, gaun ala2 princess & prince untuk sweet couple.

3. Tema ikut suke korang la nk pakai ape


Meriah lampu-lampu ni dah macam kedai tomyam bang! hahaaa


Posing sakan bang! hahaaa
Krew2 sedang gigih melilit lampu led dekat model! hahaaa




So sweet!


Madam siap bawak angpau! Gong Xi Fat Choi
Electro shock!


I am happiest when I’m right next to you!


“You come to love not by finding the perfect person, but by seeing an imperfect person perfectly.”




You were the shadow to my light
Did you feel us
Another start
You fade away
Afraid our aim is out of sight
Wanna see us
Alive




I'm faded
So lost
I'm faded


“If I know what love is, it is because of you.”


Fratellanza X Nutshell

Love is in the air!


Peri-peri kecil. So cute!

Fairy

Keperluan Photoshoot Steelwool korang boleh bwk brg2 sendiri sebagai hiasan untuk gmbr lebih cantik cun meletup kebabom ๐Ÿ˜‚.. Contoh.


1. Baju color terang

2. Baju tebal

3. Payung

4. Topeng muke

5. Hoodie

6. Cermin mata

7. Baju kalis api


Ikut korang punye kreativiti la


Steelwool photography! 


Memang lawo weh hasil gambar dia! Tapi nak dapat gambar macam ni bukan senang tau! Sis kena duduk statik & kena tahan percikan api tu lebih kurang 10 saat! Fuhhhh..... memang terbako sis! 

Tudung & baju berlobang habis semua! Yang lelaki habis rambut hangus demi sekeping gambar! hahaaa... 

Ni aku gerak skit gambo jadi gegar! demmit


Antara hasil bidikan power Mr M yang pernah viral suatu ketika dahulu :



Candle light dinner with a spectacular awesome view of KL!

nice teroks!



Untuk makluman semua, kos steelwool photoshoot adalah rm150-250 untuk 10 keping gambar. Disebabkan untuk membantu salah seorang rakan yg ditimpa kemalangan, kos photoshoot untuk gmbar tuan2 puan2 hanya rm15.

Pasaran outdoor photography rm300-500.

Abih la jahanam ini payung! hahaaa
Ni kulit kalis api ke macam mana? hahaaa


Jom layan behind the scene :




In a nutshell, memang terbaik gambar-gambar yang diambil. Tq kepada photographer Mr M, RASKA ADVENTURE ft SCAT ft HARAM dan crew-crew yang terlibat. Moga ketemu lagi di lain hari di lain acara. Didoakan juga sahabat outdoor kita, moga cepat sembuh dari kecederaan dan dapat bergiat aktif semula di arena pergunungan dan dapat kembali hiking. 

Amin








Comments

Post a Comment

In a nutshell, Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

DENAI TIGA PUTERI

Hiking Gunung Berembun & Telapak Burok

Air Terjun Lepoh, Hulu Langat

Bukit Gasing 2.0

Bukit Botak

Hiking Gunung Datuk!

Taman Saujana Hijau, Putrajaya

Gunung Besar Hantu, N9