Sparkle Run 2019



Jom lari-lari!


Sparkle Run 2019


20 October 2019 

07:00 AM
08:30 AM

5KM

Kepong Metropolian Park, Kuala Lumpur





Registration Fee

Group of 3 & above - RM 44

Normal Price - RM 50




Entitlements:

- T-Shirt
- Medal
- Wristband
- E-Cert
- A choice of Tutu or Afro



Larian ini diadakan di Kepong Metropolian Park, Kuala Lumpur. Event larian yang menarik dan unik kerana menawarkan pemilihan antara tutu atau afro. Kiranya kita boleh memilih untuk memakai tutu atau pun afro. Medal pula berbentuk unicorn.




Daripada segi pengambilan race kit ianya berjalan dengan baik dan teratur. Peserta yang menggunakan kod QR hanya perlu scan untuk ambil kad untuk tuntutan baju, wristband dan tutu / afro.

Permulaan event urusetia akan saring peserta dengan melihat wristband yang dipakai samada yang flag off jam 7 pagi dan 8 pagi. Kalau tertinggal wristband tak boleh masuk ke starting line. Lol. Adik aku tertinggal dia punya wristband dan kena beli yang baru RM5. Buat duit betul organizer ni. Kiranya tiada peserta yang flag off jam 7 pagi bercampur dengan peserta flag off jam 8 pagi.


magical 5km route of wonder and happiness :

Candyland

Flowerland

Cloudland


Banyaknya gula-gula. Manis-manis macam awaaa.... hahaa


Roses


Bebola putih acah-acah seperti awan



 unicorn medal

Rasanya ini kali pertama dan terakhir aku join event2 unicorn ni. Sebabnya terlalu ramai peserta dan tempatnya tak mampu menampung crowded. Event juga start lambat dan drag masa. So bila nak lari pun matahari dah start panas. Boleh la untuk fun-fun. Tapi nak lari pun tak de ruang sebenarnya. So jalan kaki santai-santai sambil sepak daun je la... Hahaa


Actually, sis teringin nak masuk half marathon! hahaaa... Tapi sapa yang sudi jadi pacer sis?? Sebab sis rasa macam takuaddd...




In a nutshell, Sparkle Run 2019 is done! See ya in a next run!








Comments

Post a Comment

In a nutshell, Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

DENAI TIGA PUTERI

Taman Saujana Hijau, Putrajaya

Hiking Gunung Berembun & Telapak Burok

Air Terjun Lepoh, Hulu Langat

Bukit Gasing 2.0

Bukit Keluang, Besut

Bukit Botak

Hiking Gunung Datuk!