Main Ais lagi di i-city!


Assalamualaikum


Sekarang baru sis berkesempatan nak update blog. hehee.. Masa ni Malaysia mengalami cuaca yang amat panas tak leh bincang. Sekitar bulan Januari haritu. Panas lit-lit bak ang sebab dh lama tak hujan. So sis decide nak bawa mak kat tempat yang sejuk skit, sesejuk perut mak yang mengandungkan sis dulu. Ehh... hehee.. 

Ha nak tau kat mana? Jom folo sis....





Sini pakai cashless. Pakai debit card pun boleh. Seorang tiket RM10.


Sis datang bertiga dengan mak & adik. So total RM30.


Dalam ni tempat dia kecik jer. Dia macam mini Snowalk-icity. Klu nak tempat yang besar korang leh pergi masuk dalam i-city tu. 



Hello, is it me you're looking for


Kat dalam ni korang boleh main salji tak kisah la berapa lama yang korang nak. Main sampai beku pon boleh. Tapi bila dah keluar tak boleh masuk balik! hahaa


Tengah feeling2 sejuk dibawah pohon cemara macam kat London gittew!


Uiiii mak teruja nak main salji! hahaaa... Sejuk giler kot bila pegang ais tuh! Boleh frosbite jari jemari sis tau! Tapi mak selamber je pegang. Haaaa pastu gigil sejuk! heheee

ais untuk awaaa!
Frozen!



Kami lepak dalam setengah jam je la kot sebab tak tahan menggigil kesejukan. Suhu dalam ni lebih kurang -10 celcius! Ni lagi sejuk dari gunung ais yang sis pernah pergi! hahaa


with queen Elizabeth


Lepas tu jalan-jalan sekitar Sogo icity. Shopping mall ni baru je buka. 
Cantik decoration dia.






Antara tempat-tempat nak main ais salji kat Malaysia ni :






Jom layan video :






Comments

Popular posts from this blog

Movie yang best boleh layan masa PKP

TASIK RIMBA BAYU

Bukit Botak

Air Terjun Sofea Jane aka Kubang Gajah

Air Terjun Lepoh, Hulu Langat

Bukit wawasan

Hiking Gunung Berembun & Telapak Burok

Movie Terbaik Sepanjang Zaman