Electric Run Malaysia!



Assalamualaikum....


Minggu lepas aku ade join Electric Run. Nak tau ape bende Electric Run ni, 

Let's check it out guys!


“Electric Run™ is an internationally well-known brand and we are thrilled to be able to organise this for the first time in Kuala Lumpur.



Dated : 12 September 2015
Venue: Selangor Turf Club, Seri Kembangan
Price  : RM87 per person (included with the race kit)

Time  : 8.30pm


Electric Run race kit that will include:

1x Limited Edition Electric Run T-shirt
1x Electric Run LED Wristband
1x Electric Run UV Pen

Ayu, Nadz & Sher


This is actually a Marathon Event. At first aku register untuk group 4 orang. Boleh dapat diskaun kalau register in group. Tapi disebabkan tarikh run ni dia postpone dari 30.8 ke 12.9, sebab ade Bersih4 kat KL haritu, sorang team member tak dapat join. 



Apa yang special pasal Electric Run ni, ade banyak lampu-lampu! Neon coloured nocturnal run katenye! Kitaorang memang excited la! Hahaaa... Tapi apa yang tarik minat kitorang untuk join this event is, the event environment itself! Memang meriah gler uolls!


Sebelum nak start run, kita solat maghrib dulu. Nasib baik organizer ade sediakan khemah & air mineral untuk amik wudu' untuk solat! Lari-lari jugak, solat jangan dilupakan! ;)


Yeahhhh, are you ready guys!....



"WELCOME TO OUR WORLD" - AN ELECTRIC WONDERLAND



Dianggarkan lebih 12,000 peserta memeriahkan Selangor Turf Club, menjadikan Electric Run MY ni larian neon yang terbesar di Malaysia. Wooo... memang padat gila kat sini! Semua peserta dilepaskan secara berperingkat bagi mengelakkan kesesakan. 

Our LED wristband!
Suasana di kawasan starting point memang havoc! Diselangi muzik techno, serta pancaran warna warni neon, pelari-pelari tak sabar dah menantikan pelepasan masing-masing! hehee


Start Line!


The Malaysia Book of Records Largest Participation in a Neon Run!

Selfie & manari2 dulu dengan LED Man! hahaa
Setiap checkpoint ade beberapa zon berwarna warni, lantas menyaksikan pelari-pelari tidak melepaskan peluang untuk berhenti bergambar! Memang cantik, glow in the dark!


Neffmau5 Land



Electro Rainforest!



Sepanjang laluan dipasang audio muzik-muzik bertenaga untuk menaikkan mood. Dah macam lari dalam disko! hahaa... Merasalah kitaorang berlari dalam tempat kuda-kuda berlumba. Hahaha. Terdapat beberapa water station sepanjang laluan.







5k routes tak adalah jauh mana tapi penat jugak jalan nak sampai finishing line tu. hahaa... Kitaorang tak de la beriya sangat lari. Lenggang mak jemah je uolls, sambil menikmati lampu-lampu neon sepanjang trek kuda ni! hehee


Under the sea!



Masa kitaorang tengah berjalan, ade la sorang mamat ni dari suruh kitaorang jalan cepat sikit. Rileks la bro! Sape la mamat poyo nih! Bila kitaorang toleh belakang, rupa-rupanya retis uolls! Wooo... OMG Fahrin Ahmad!!!! Dah la kitaorang memang minat giler ngan Fahrin ni! hahaaaa... Terkedu jap! lol ;p


Pastu kalut cari kamera nak tangkap gambar! hahaaa... Sportingnye Fahrin ni! Aummm3! Dah la hensem, sado plak tu! Bikin wa cair!... Bertuah la bini dia! hahaaa ;p


Candy Lane!



The powerhouse!


Yeahhh berjaya menamatkan larian!
Sebaik tamat larian, kitaorang lepak2 kejap sambil menikmati aiskrim cornetto! Rasa nak amik banyak2 je eskem tu! hahaa

Electric Run Malaysia 2015 Finisher’s Medal
Yeayyyy!

After the finishing line, ada main stage untuk semua orang enjoy! Konsert Kyoto Protokol! Gempak jugak dorang ni!


Ada firework!


In a nutshell, Electric Run MY memang best! Enjoy the run!



Comments

  1. Seronok kalau kerja isnin-jumaat. banyak aktiviti boleh turut serta. ni ahad-khamis agak terbantut.

    Tapi smart betul Fahrin Ahmad. Damnn...

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

Sunset di Bukit Batu Putih, PD

Hiking Gunung Datuk!

Singapore Day Trip bersama Percutian Jimat Saya