E-Day N&A



Assalamualaikum


Alhamdulillah tanggal 4 Januari 2020, bersamaan hari Sabtu di permulaan tahun baru, sis telah selamat bertunang dengan Mr A.


“Grow old with me! The best is yet to be.”


Ketibaan rombongan pihak lelaki dari Nogori Sembilan. Alahai comel nya budak-budak nih! Meriah sungguh. Yang baju dress kuning tu yang sis paling tak tahan! Cute sangaddd! hahaaa... Almaklumlah, family belah sis dah tak de budak-budak kecik ni. Budak besar jer ramai. hehe



Perahu kolek ke hilir tanjung,
Sarat bermuat tali temali.
Salam tersusun sirih junjung,
Apa hajat sampai ke mari?


Panjat- panjat si pohon ara,
Nampak cantik di tepi laman.
Besarnya hajat tidak terkira,
Hendak memetik bunga di taman.



Anak murid rajin bertanya

Guru pula memberi jawapan

Kalau sungguh belum berpunya

Jika sudi hendak berbesan


Baik-baik kalau berhuma,
Jangan sampai lalang sepekan,
Hajat yang baik kami terima,
Dalam adat kami serahkan.

"Engagement Ring"


With bakal mak mertua sis!

Alhamdulillah pertemuan kali pertama antara kedua-dua belah keluarga berjalan dengan baik.



Mak & Abah



Tq kawan-kawan yang sudi hadir ke majlis sis.

bff

colleagues



Acik's family

Sisterhood!


blood brothers!
brotherhood!

Family
Makan-makan



You look good wearing my future baby!
getting hitched!
He's mine! :p

Outdoor photoshoot di Taman Bukit Jalil

Tau la sis comel, awaa jangan la pandang lama-lama! hahaa
Cukup jarak kita aja yang jauh, hati kita jangan. Aku percaya kamu dan semoga kamu menjaga kepercayaanku!









Windmill, windmill for the land
Turn forever hand in hand
Take it all in on your stride
It is ticking, falling down
Love forever, love has freely
Turned forever you and me
Windmill, windmill for the land
Is everybody in?


Talk to my hand! hahaa

And in the end, the love you take is equal to the love you make!



Anyone can catch your eye, but it takes someone special to catch your heart.

Sis takuadd awaa...
 

The best and most beautiful things in this world cannot be seen or even heard, but must be felt with the heart.


Thanks kepada my sis, Ana yang sponsor pakej photographer. Tak sangka sampai dua orang pulak tu photog! hehee... Memang sis tak boleh move on dengan gambar dorang ni, memang meletops! hahaa



Terima kasih kepada semua yang telah bertungkus lumus menjayakan majlis pertunangan sis dan Afiq terutamanya kepada ibu bapa kami, adik beradik, sedara mara dan sahabat handai. 

I heart you guys!



Makeup by : My lovely sistah

IG : Sarahata

Tq for this sweet look!


White henna :

IG : Ciknahenna






Pelamin :



Kek hantaran

Sedap cookies nih!

Goodies untuk tetamu

Photographer : 




Thank you kepada 2 orang photographer yang sangat sempoi dan sporting iaitu bro Fizi & Rahimi.

Gambar memang sumpah lawa giler! Memang terbaik angle dia semua. Korang boleh la usha-usha hasil gambar mereka kat page IG & FB Lensorama.co



Video by Encik Tunang :



In a nutshell, Counting down the days till our big day!


Save the date!







Comments

Post a Comment

In a nutshell, Thanks for your comment!

Popular posts from this blog

DENAI TIGA PUTERI

Bukit Gasing 2.0

Snowalk i-City

Hiking Bukit Kutu

Air Terjun Lepoh, Hulu Langat

Bukit wawasan

Hiking Gunung Datuk!

Hiking Gunung Berembun & Telapak Burok